Predstavništvo Velika Britanija

PISANI MATERIJAL

 Gospođa Annabelle Thorpe, novinarka GUARDIANA i OBSERVERA, nagrađena je za članak ‘Island Hopping in Croatia' objavljenog u lipnju 2009. godine u prilogu Escape edjeljnog lista Observer. Članak sadrži opširan, informativan i zanimljiv prilog o hrvatskim otocima i dijeli ih na one pogodne za obiteljski, romantični ili odmor u prirodi. Novinarka kroz tekst i spomenutu dodatnu specifikaciju otoka prema skupinama putnika, vodi čitatelja Jadranom, od otoka do otoka, dajući uz osnovne informacije kako doći i sto raditi, i slikoviti prikaz samoga mjesta. Annabelle Thorpe, dugogodišnja je poznata turistička novinarka koja redovito piše za Guardian & Observer, ali suraduje kao ‘freelancer’ s nekim od najpoznatijih britanskih novina – Daily Express, The Times... pišući o svim svjetskim destinacijama. Hrvatsku je posjetila nekoliko puta. The OBSERVER je ugledni britanski tjednik, osnovan još 1791. godine i kao takav najstariji tjednik na svijetu. Izlazi samo nedjeljom i kao takav je tjedni ‘nastavak’ sestrinske firme The Guardiana koji je dnevnik.

Vrijeme objave: 21. lipnja 2009.

Naklada: 385.000
Čitateljstvo: 1,3 milijuna

TV MATERIJAL


Gospođa Inga Lovric Kemp producirala je serijal od tri emisije o Hrvatskoj koje su u trajanju od 30 minuta prikazane na prestižnoj globalnoj mreži BBC World TV koja se gleda u cijelom svijetu: 200 zemalja/teritorija na svim kontinentima, u preko 281 milijun domacinstava, u 1,3 milijuna hotelskih soba, 50 najvecih svjetskih kruzera, na avionima 37 svjetskih avio kompanija. Emisija se zove Fast Track, a gledateljima otkriva najekskluzivnija i najpoželjnija mjesta na svijetu. Prilog o Hrvatskoj sniman je u Splitu, gdje je domaćin bio Igor Štimac, proslavljeni hrvatski nogometaš, a u Dubrovniku je domaćin bio Goran Štrok, vlasnik Jadranskih luksuznih hotela.  
Inga Lovric Kemp, ima iza sebe dugogodišnje medijsko iskustvo kao novinar, reporter, producent na televiziji, a na BBC-u radi od 1998. godine.