Objave za medije

HTZ na odmor u Hrvatsku dovodi fotoreportera koji se našao u vatrenom slavlju hrvatskih nogometaša

19.07.2018. -
Priopćenja
Cortez je pozvan da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna ove godine.

Promotivne aktivnosti HTZ-a u nekoliko sati vidjelo više milijuna ljudi diljem svijeta

16.07.2018. -
Priopćenja
Vrhunac ponosa i slave bila je sinoćnja finalna utakmica protiv Francuske, a fokus i interes svjetske javnosti HTZ je prepoznao kao izuzetnu priliku za dodatnom promocijom naše zemlje.

Web stranice HTZ-a bilježe rekorde - porast posjeta veći za 250%

12.07.2018.
Dosadašnji odlični nastupi hrvatske nogometne reprezentacije značajno su pridonijeli promociji Hrvatske, ne samo kao turističke destinacije, nego kao zemlje u cjelini.

Splitsko-dalmatinska županija predstavila Studiju prihvatnih kapaciteta turizma

09.07.2018. -
Priopćenja
Splitsko-dalmatinska županija predstavila je Studiju prihvatnih kapaciteta turizma na svom području. Riječ je o stručnom dokumentu kojeg je za županiju izradio Institut za turizam.

HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera koje će dnevno pratiti više od milijun fanova

05.07.2018. -
Priopćenja
Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia, Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia.

U prvoj polovini godine zabilježeno 12% više dolazaka i 10% više noćenja

04.07.2018. -
Priopćenja
Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja lipnja ostvareno 6,4 milijuna dolazaka (+12%) i 25,4 milijuna noćenja (+10%).

Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu

03.07.2018.
Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2018. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Otvorene prijave za godišnje nagrade Hrvatske turističke zajednice

03.07.2018. -
Priopćenja
Hrvatska turistička zajednica i ove godine dodjeljuje godišnje turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca, tvrtki i ustanova u razvitku hrvatskog turizma.

Potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“

02.07.2018. -
Priopćenja
Ministar Cappelli i direktor Staničić danas su boravili u Osijeku gdje je potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

RetrOpatija svoju centralnu večer proslavila uz veliki disco-tulum

01.07.2018. -
Priopćenja
Glavnom opatijskom ulicom, zatvorenom za promet, prošle su tisuće posjetitelja koji su uživali u zabavi na petnaestak lokacija u gradu.