Predstavništvo Francuska

PISANI MATERIJAL

Gospodin Bruno Bioul, glavni urednik tematskog časopisa Achéo-Thema nagrađen je za izdanje na 80 stranica pod naslovom ‘Rimska i srednjovjekovna Hrvatska’. Riječ je o časopisu za ljubitelje starih civilizacija koji svaka dva mjeseca objavljuje teme vezane uz arheologiju, povijesti i povijest umjetnosti. Broj posvećen Hrvatskoj objavljen je u srpnju 2009, a sve članke su napisali stručnjaci, koji su pritom otkrili svoja najnovija istraživanja. 

Bruno Bioul je uređivao nekoliko stručnih časopisa s područja arheologije, a 2008. s dvojicom je kolega osnovao magazin Archaeo-Thema. 

Veličina broja:              80 stranice

Čitateljstvo:                 12.000
Datum objave:             srpanj 2009.
Vrijednost izdanja:        40.000 €

 

RADIO MATERIJAL

Gospoda José-Maunel Lamarque i Emmanuel Moreau nagrađeni su za dvije tridesetominutne reportaže o hrvatskom putu u Europsku uniju, svjetskom kongresu vina u Zagrebu, dvjestotoj obljetnici Ilirskih pokrajina i turizmu u Dubrovniku. Reportaže su objavljene na radiju France Inter u emisiji ‘Transeuropéenne’. Ovu nacionalu radio postaju svakog dana prati više od pet milijuna slušatelja.
 

Gospodin José-Manuel Lamarque svoju je karijeru započeo 1986. na Radio Francuskoj. Iste je godine započeo suradnju i s postajom France Inter. Od 1994. godine gospodin Lamarque se bavi tematikom europskih odnosa. Također je predavač na međunarodnom odjelu prestižne francuske političke škole ENA. 
 

Emmanuel Moreau novinarskoj ekipi Radija France Inter pridružio se 1985. godine. Sudjelovao je u programima koji se bave putovanjima i avanturama te je intervjuirao slavne. Međutim, od 1990. specijalizirao se za socijalne teme. Danas je specijalni izvjestitelj emisije Transeuropéenne, europskog magazina koji se bavi ekonomski, kulturnim, turističkim i političkim temama. Gospodin Moreau je autor nekoliko knjiga te vodiča 'Europa za mlade'.

Vrijeme trajanja: 60 minuta
Slušanost radio postaje: 5,35 milijuna slušatelja dnevno
Vrijeme emitiranja: kolovoz 2009. 
Vrijednost emisije: 200.000 €