Novosti iz TZŽ-a

Oriovačke žetvene svečanosti

19. Oriovačke žetvene svečanosti

23.06.2020. -
Brodsko-posavska
Svu svoju tradicijsku raskoš Orivec će još jednom će se pokazati u punom sjaju na 19. po redu Oriovačkim žetvenim svečanostima koje Kulturno-umjetničko društvo "Luka Ilić – Oriovčanin" iz Oriovca organizira 27. lipnja ove godine s početkom u 19 sati.
Omiljena Oriovačka Fišijada

22. Tradicionalna Fišijada u Oriovcu 4. srpnja

23.06.2020. -
Brodsko-posavska
Športsko-ribolovna udruga "Šaran" Oriovac i ove godine u gradskom parku, u središtu Oriovca, 4. srpnja s početkom u 16 sati, po 22. put organizira tradicionalnu i omiljenu Oriovačku Fišijadu. Svi posjetitelji, kojih je iz godine u godinu sve više, moći će uživati u ribljim specijalitetima te velikom izboru pića, dok će se za izvrsnu zabavu pobrinuti Tamburaški sastav Lengeri. 
Istra i Dalmacija na francusko-njemačkom TV kanalu ARTE

Ciklus reportaža o kulturnom nasljeđu Istre i Južne Dalmacije na popularnom kanalu TV ARTE

23.06.2020. -
Istra
Emisija Pozivnica za putovanja na popularnom i iznimno gledanom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE emitirala je ciklus reportaža o bogatom kulturnom nasljeđu Istre i Južne Dalmacije.

Terme Tuhelj otvaraju novo i najmodernije glamping naselje u kojem gosti mogu uživati od 24. lipnja

23.06.2020. -
Krapinsko-zagorska
Kamp Vita*****, prvi kamp s 5* u kontinentalnoj Hrvatskoj na kojem se prostiru 72 parcele za kampere, od 24. lipnja i službeno dobiva svoj novi dio - luksuzno glamping naselje s 36 premium mobilnih jedinica, bazenima i wellness zonom za opuštanje.
20. Liburnia Jazz Festival

20. Liburnia Jazz Festival u Opatiji – Jazz must go on!

23.06.2020. -
Primorsko-goranska
Na radost svih ljubitelja glazbe, Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON! Održat će se u Opatiji od 3. do 5. srpnja i ove godine proslaviti svoj veliki jubilej - 20. rođendan te tom prilikom okuplja i najbolje hrvatske jazziste.

Top 5 obiteljskih plaža na Kvarneru: plaža Kovačine na otoku Cresu

23.06.2020. -
Primorsko-goranska
Smještena na sjevernom izlazu iz Cresa, ispod istoimenog kampa, plaža Kovačine ima sve što vam treba za prave ljetne radosti – okruženi ste pijeskom, nebesko plavim morem, borovima i maslinama. Na raspolaganju su vam i brojni dodatni sadržaji kao što je najam ležaljki i suncobrana, a na plaži postoji i posebno prilagođen ulaz za osobe s invaliditetom.
Trsat, Rijeka

Iz Češke i Slovačke do Rijeke – vlakom

23.06.2020. -
Primorsko-goranska
Češki prijevoznik RegioJet započeo je s prodajom karata za nove željezničke linije kojima će povezati Češku i Slovačku s Rijekom u Hrvatskoj i Ljubljanom u Sloveniji. Iz Rijeke će autobusne linije češkog prijevoznika RegioJet-a voziti i prema ostalim hrvatskim odredištima. Informacija o novoj liniji dočekana je s oduševljenjem, pa je tako već prvoga dana od puštanja karata u promet, prodano oko četiri tisuće.
Kliška tvrđava

Besplatna škola mačevanja i streličarstva vikendom na tvrđavi Klis

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Na kliškoj tvrđavi, jednoj od najvažnijih i najljepših fortifikacijskih građevina u Europi, se uz postojeće sadržaje za razgled tijekom vikenda nude besplatne škole mačevanja i streličarstva koje organiziraju članovi povijesne postrojbe Kliški uskoci. Kupljena ulaznica, osim za obilazak tvrđave, vrijedi i za posjet suvremenom multidisciplinarnom Interpretacijskom centru koji se nalazi u podnožju, a ondje se mogu doznati razne specifičnosti kliškog kraja.
Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC

Na prestižnom natjecanju u New Yorku nagrađeni proizvođači maslinovog ulja s Hvara

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Godišnji popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja u godini. Na ovogodišnjem natjecanju hrvatski proizvođači maslinovog ulja osvojili su više zlatnih i srebrnih medalja, a među pobjednicima su i tri maslinara s otoka Hvara.
Napoleonova cesta

Poučna staza "Napoleonova cesta" u Brelima otvorena za posjetitelje

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Poučna staza "Napoleonova cesta" sa deset interpretacijskih tabli duž ceste koje pojašnjavaju povijesni način gradnje te prekrasan okoliš parka prirode Biokovo, pogled na Brela, Makarsko primorje i otoke postala je novi turistički i kulturno povijesni sadržaj Brela i Parka prirode Biokovo.