Novosti iz TZŽ-a

Vinkovo u Vukovaru

Vinkovo u Vukovaru

18.01.2021. -
Vukovarsko-srijemska
Bliži nam se 22. siječnja, Dan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara, popularno Vinkovo, Vicencija, Vinceška i razne varijacije na temu vina i Vinka, ovisno od narječja koje se u tom kraju govori.
Grad Rab

Turističkoj zajednici Grada Raba dodijeljena sredstva za pokretanje projekta „Virtualni muzej ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva Grada Raba“

18.01.2021. -
Primorsko-goranska
Turističkoj zajednici Grada Raba dodijeljena su sredstva iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Tramuntana za pokretanje projekta „Virtualni muzej ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba“, kojeg je Turistička zajednica Grada Raba pripremila u proljeće 2020. godine.
Karneval na Kvarneru

Karneval na Kvarneru – tradicija se nastavlja

18.01.2021. -
Primorsko-goranska
Zvuk antonjskog roga 17. siječnja tradicionalno će označiti početak našeg „petog godišnjeg doba“, ali ove godine karneval na Kvarneru ipak će biti nešto drugačiji.
ZIMSKE RADOSTI NA KVARNERU

Vodič kroz zimske radosti na Kvarneru: na skijanje, sanjkanje, skijaško trčanje ili klizanje u Gorski kotar i na Platak

18.01.2021. -
Primorsko-goranska
Pogledajte kratki pregled zanimljivih zimskih aktivnosti u kojima možete uživati na Kvarneru već ovog vikenda, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Kuća Brlić

Kuća Brlić - spomenik kulture

18.01.2021. -
Brodsko-posavska
Kuća Brlić, lijepa neoklasicistička jednokatnica podignuta 1882. na glavnom gradskom trgu, popularnom Korzu kao obiteljski dom Brlićevih, danas je spomenik kulture pod zaštitom.
Plešivica

Zimska idila na korak od Zagreba

18.01.2021. -
Zagrebačka
U zimsko doba okolica Zagreba ne nudi razmetljive atrakcije kao poznata alpska skijališta ili daleka egzotična odmarališta, ali toplog zimskog ugođaja i iskrene dobrodošlice nimalo joj ne manjka.
KVARNER EFEKT

Kvarner efekt - mjesto gdje se oduvijek dolazilo po zdravlje

04.01.2021. -
Primorsko-goranska
Uz mediteransku klimu, više od 200 sunčanih dana godišnje i ljekovito bilje, čini se da su svi preduvjeti za zdravo okruženje dani Kvarneru.
SKIJALIŠTE PLATAK

Otvoreno skijalište Platak

04.01.2021. -
Primorsko-goranska
Zahvaljujući novom sustavu za zasnježenje kojeg je Regionalni sportsko-rekreacijski centar Platak dobio prošle sezone, skijalište Platak svoja vrata otvorilo je u subotu, 2. siječnja 2021. godine.
Turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

Projekt turističke signalizacije barokne jezgre Vukovara

04.01.2021. -
Vukovarsko-srijemska
S obzirom na to da je uže središte Vukovara i njegova barokna jezgra, ujedno i zaštićena kulturno-povijesna cjelina i prepoznatljiva vizura grada, u najvećem dijelu pješačka zona i obavezna ruta obilaska, TZGV je provela projekt turističke interpretacije barokne jezgre Vukovara u sklopu kojeg je postavljeno 39 destinacijskih ploča, 3 orijentacijska stupa i 3 totema s mapom grada.
Dvorci Sjeverne Hrvatske

Dvorci sjeverne Hrvatske napokon jedinstveni turističko-kulturni proizvod

04.01.2021. -
Varaždinska
Nakon višemjesečnih priprema, definiranja i razrade projektnih aktivnosti Povjerenstvo za udruživanje turističkih zajednica Ministarstva turizma i sporta prihvatilo je i posebno istaknulo kvalitetu zajedničkog projekta TZ Krapinsko-zagorske, TZ Međimurske i TZ Varaždinske županije: 100 dvoraca Sjeverne Hrvatske.