Novosti iz TZŽ-a

Na 4. Međunarodni susret klapa u Orebiću dolaze klape iz cijele regije

18.09.2018. -
Dubrovačko-neretvanska
Prve večeri s početkom u 20 sati u crkvi Anuncijati nastupa Klapa Lavanda iz Slovenije koja će održati uvodni koncert, dok je druga večer rezervirana za „Susret klapa“. Također s početkom u 20 sati, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana, nastupit će klape Bisernice Boke iz Crne Gore, klapa Ar'ja iz BIH, klapa Lavanda iz Slovenije, klapa Žrnovnica iz Žrnovnice te klape Geta i Nava iz Orebića.
Međunarodni sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam"

Međunarodni sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam" u Varaždinu od 12. listopada

11.09.2018. -
Varaždinska
Međunarodni sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam" ove se godine u varaždinskoj Areni održava od 12. do 14. listopada. Ova tradicionalna manifestacija i nadalje ostaje najveća godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstaviti će se 100-tinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.
Kliker festival

Festival plesa i igre za djecu i mlade: Kliker festival 1. listopada dolazi u Varaždin

11.09.2018. -
Varaždinska
Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, ove će se godine održati od 1. do 14. listopada u tri hrvatska grada – u Varaždinu od 1. do 6. listopada, u Rijeci 8. i 9. listopada te u Zagrebu od 11. do 14. listopada 2018. Festival promovira suvremenu plesnu umjetnost i donosi mnogobrojne plesne izvedbe, edukacije i radionice za djecu i mlade.
Varaždinske barokne večeri

Varaždinske barokne večeri ove godine dovode vrhunske glazbenike iz Japana

11.09.2018. -
Varaždinska
Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Ove se godine festival održava od 21. rujna do 3. listopada, a zemlja partner mu je Japan.

Direktor TZ-a predstavio Splitsko-dalmatinsku županiju 'Virtuosu', mreži za luksuzna putovanja

11.09.2018. -
Splitsko-dalmatinska
Američko tržište je važno za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju te ostvaruje stalni porast. Direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella održao je prezentaciju za 220 predstavnika agencija iz američkog sustava ‘Virtuoso’ koji ima godišnji promet od više od 14 milijardi američkih dolara, što je čini najznačajnijom organizacijom u industriji luksuznih putovanja.
 Pedalom po Pagu

Pedalom po Pagu: Uzbudljiva staza povest će vas na istraživanje otoka mjesečevog krajolika

10.09.2018. -
Zadarska
Pridružite se 2. MTB maratonu Pedalom po Pagu, nezaobilaznoj utrci i novim izazovima na otoku mjesečevog krajolika. Utrka Pedalom po Pagu ove se godine održava 22. rujna, a sudionike očekuje uzbudljiva ruta. Organizatori su se pobrinuli da vas ove godine provedu kroz nove i zanimljive staze, uz okuse soli i mirise bure. Ovaj put društvo će vam praviti ptice, ovce i vjetrenjače.
Zadar Basketball Tournament

Zadar Basketball Tournament: Europski košarkaški velikani dolaze u Hrvatsku

10.09.2018. -
Zadarska
Peto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT) održat će se od 20. do 23. rujna i u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku okupiti najbolje od europske košarke. Uz Maccabi Tel Aviv, svoj dolazak na turnir već su potvrdili renomirani europski klubovi Olimpia Milano i Bayern Munchen te tradicionalni zadarski gost Fenerbahce Dogus.
11. Festival smokava Zadar

11. Festival smokava u Zadru: Kušajte slane i slatke delicije spravljene od smokve - kraljice voća

10.09.2018. -
Zadarska
11. Festival smokava održava se 13. i 14. rujna na Trgu Petra Zoranića, a krunski događaj manifestacije bit će „Gastro smokva“, izložba i degustacija slanih i slatkih delicija u Muzeju antičkog stakla; djelo zadarskih chefova, slastičara, proizvođača hrane i pića te učenika strukovnih škola. 

Big game fishing: Najbolji svjetski ribolovci dolaze na tradicionalno natjecanje u Jezerima

10.09.2018. -
Šibensko-kninska
Tradicionalno natjecanje Big game fishing u Jezerima i ove će godine u razdoblju od 26. do 29. rujna okupiti veliki broj najboljih ribolovaca svijeta, koji će se obračunati u sportskom lovu na veliku ribu: tune i sabljarke. 

Krka Trophy: Nova MTB avantura na mističnoj Promini

10.09.2018. -
Šibensko-kninska
Nova brdska utrka, Krka Trophy, održat će se 30. rujna na mističnoj Promini, planini smještenoj u središtu šibenskog zaleđa. Utrka nudi četiri različite staze te je prikladna za profesionalce i rekreativce, a u manifestaciji će zasigurno uživati i osobe iz njihove pratnje, budući da su, uz posjet Nacionalnom parku Krka, organizirane i probne vožnje, kušanje specijaliteta Dalmatinske zagore te izložba bicikala.