Godišnje hrvatske turističke nagrade

GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Hrvatska turistička zajednica svake godine organizira dodjelu Hrvatske turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se godišnja nagrada „ANTON ŠTIFANIĆ“ i NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO.

Uz Hrvatsku turističku nagradu u 2020. dodijelit će se i nagrada ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA, DJELATNIK GODINE. Cilj ove nagrade je podizanje kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu i u ostalim djelatnostima povezanima s turizmom što izravno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma te ukupnog doživljaj Hrvatske kao turističke destinacije.