Godišnje hrvatske turističke nagrade

Godišnje hrvatske turističke nagrade projekt je Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Hrvatska turistička zajednica svake godine organizira dodjelu Hrvatske turističke nagrade kao posebno priznanje za izniman doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo. Također, dodijelit će se i nagrada Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine s ciljem podizanja kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu i ostalim djelatnostima povezanim s turizmom, što izravno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma te ukupnog doživljaja Hrvatske kao turističke destinacije.

Uslijed nepovoljnih uvjeta uzrokovanih pandemijom korona virusa i visokog stupnja neizvjesnosti provedbe prethodno planiranih poslovnih procesa, Hrvatska turistička zajednica iznimno u 2021. neće provesti nagrađivanje u ostalim kategorijama.