Godišnje hrvatske turističke nagrade

Godišnje hrvatske turističke nagrade projekt je Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su za sve dionike u hrvatskom turizmu te predstavljaju priliku za prezentiranje izvrsnosti i primjera najboljih praksi, njihovo promicanje i javno priznanje. Cilj je promovirati, poticati i nagrađivati izvrsnost u hrvatskom turizmu.

U 2024. će se u okviru projekta dodijeliti priznanja u kategorijama turistički događaj godine, turistička destinacija godine - šampion hrvatskog turizma, DMK - turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel godine u okviru kojeg će se dodijeliti nagrada malom i velikom hotelu godine, zatim kamp godine, marina godine, charter godine te nagrade u aktivnom, kulturnom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu kao i nagrada Naturally Yours za poseban doprinos održivom razvoju.

Uz navedeno, Hrvatska turistička zajednica svake godine dodjeljuje nagrade u kategoriji Ljudi u turizmu u okviru koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada i nagrada "Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine". U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se Godišnja nagrada "Anton Štifanić" i Nagrada za životno djelo kao priznanje za izniman doprinos pojedinaca i tvrtki/ustanova/udruga u razvitku turizma Republike Hrvatske.