Dani hrvatskog turizma

Logo Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Kroz višednevni program DHT-a tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

DHT svake godine okuplja više od 1500 sudionika, a u sklopu manifestacije organizira se i tradicionalni susret turističkih djelatnika. Dio programa čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, uz izravni televizijski prijenos. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Dane hrvatskog turizma organiziraju Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Prvi puta su se u ovom obliku održali 2002. godine u Cavtatu, dok su se 2019. godine po prvi puta održali u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u Slavoniji.

Ovogodišnja manifestacija Dani hrvatskog turizma, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, održava se od 6. do 8. listopada 2022. godine u Amadria Parku Šibenik.   

U sklopu manifestacije održat će se i svečana dodjela nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“, Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo, uz izravan prijenos na programu Hrvatske radiotelevizije.

Više informacija o samom događaju i mogućnostima prijave možete pronaći na web stranici https://www.danihrvatskogturizma.hr/