Ribolovni turizam - pretpostavke i okviri razvoja destinacije ribolovnog turizma

Hotel Park, Split, 16. studenoga 2017.
Kongresni centar Forum, Zagreb, 21. studenoga 2017.

U sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora, Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija organizirala je edukaciju pod nazivom „Ribolovni turizam - Pretpostavke i okviri razvoja destinacije ribolovnog turizma“.

Radionice su se održale 16. studenoga u Splitu, hotel Park (Hatzeov perivoj 3) te 21. studenoga (utorak) u Zagrebu, Kongresni centar Forum (Radnička cesta 50).

Edukacija je bila namijenjena zaposlenicima i djelatnicima javnog i privatnog turističkog sektora: zaposlenima u turističkim agencijama/DMC (komercijalisti, produkt menadžeri, prodajni menadžeri i dr.), sustavu turističkih zajednica, zaposlenima u lokalnoj upravi i samoupravi angažiranim na poslovima razvoja turizma te gospodarstvenicima i drugim zainteresiranim dionicima.

Svrha edukacije bila je identificirati i prezentirati aktualne trendove i izazove na globalnom turističkom tržištu. Sagledalo se stanje, kontekst, strateški okviri i razvojni potencijal ribolovnog turizma u Hrvatskoj te se stekao uvid u izazove i nove prilike za razvoj i kreiranje uspješnih priča – proizvoda ribolovnog turizma, koje aktivnosti i korake poduzeti u pogledu odabira ciljnih tržišta, skupina, brendiranja i marketinga, distribucije destinacijskih proizvoda ribolovnog turizma (more, jezera, rijeke), kao i značaju povezivanja i jačanja međusobne suradnje i stvaranju klastera.

Predavač za ovu radionicu bio je gospodin Myles Farnbank (Velika Britanija) s preko 30 godina iskustva kao aktivni vodič, trener i konzultant specijaliziran za programe pustolovnog turizma koji osmišljava i provodi programe obuke u Velikoj Britaniji i inozemstvu. Dugi niz godina sveučilišni je predavač (University of the Highlands & Islands) na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim programima (upravljanje pustolovnim turizmom, maritimni i eko turizam-DOP). Myles je član Upravnog odbora ATTA-e za standarde i stručno osposobljavanje vodiča pustolovnog turizma i jedan od autora njihovog priručnika za certificiranje vodiča te radne skupine Failte Ireland za obuku vodiča. Od 2016. godine je član žirija Wanderlusta za izbor najboljeg vodiča u svijetu.

Službeni jezik radionice bio je engleski, bez simultanog prevođenja.

Za sva dodatna pitanja prije, tijekom ili nakon održanih radionica ljubazno vas molimo da se obratite gospođi Nedi Lušić, e-mail [email protected] (telefon +385 98 234 176).