Od najboljih iskustava prema novim iskustvima - cikloturizam i aktivni turizam

Hotel Park, Split, 28. ožujka 2017.
Hotel Aristos,  Zagreb, 29. ožujka 2017.

U sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija organizirala je edukaciju pod nazivom „Od najboljih iskustava prema novim iskustvima - cikloturizam i aktivni turizam“.

Radionice su se održale 28. ožujka u Splitu, hotel Park (Hatzeov perivoj 3) te 29. ožujka u Zagrebu, hotel Aristos (Cebini 33).

Edukacija je bila namijenjena zaposlenicima i djelatnicima javnog i privatnog turističkog sektora: zaposlenima u turističkim agencijama/DMC (komercijalisti, produkt menadžeri, prodajni menadžeri i dr.), sustavu turističkih zajednica, zaposlenima u lokalnoj upravi i samoupravi angažiranim na poslovima razvoja turizma te gospodarstvenicima i drugim zainteresiranim dionicima.

Svrha edukacije bila je konsolidiranje i unaprjeđenje postojećih te stjecanje novih teorijskih i praktičnih znanja potrebnih za uspješan razvoj novih i atraktivnih složenih turističkih proizvoda, posebice onih koji će doprinijeti produženju sezone i kvalitetnijem upravljanju destinacijom. Ovom radionicom željelo se doći do uvida u globalne trendove, izazove i nove prilike za poboljšanje međusobne suradnje svih dionika u kontekstu razvoja, promocije i provedbe proizvoda posebnih oblika turizma. Interaktivna radionica bavila se ključnim elementima u stvaranju uspješne i jedinstvene priče/proizvoda posebnih oblika turizma s naglaskom na cikloturizmu, aktivnom odmoru i pustolovnom turizmu, uz prezentiranje najboljih primjera iz prakse kao i aktivno sudjelovanje polaznika u razradi i kreiranju ideje u konkretan turistički proizvod.

Predavačica za ovu radionicu bila je gospođa Kirsi Hyvaerinen (Finska), direktorica tvrtke PRÁTTO Consulting i savjetnica i partnerica ITB-a i ATTA-e, s dugogodišnjim iskustvom u području marketinga, konzaltinga i usluga u turizmu.

Službeni jezik radionice bio je engleski, bez simultanog prevođenja.

Za sva dodatna pitanja prije, tijekom ili nakon održanih radionica ljubazno vas molimo da se obratite gospođi Nedi Lušić, e-mail [email protected] (telefon +385 98 234 176).