Uloga vodiča za pustolovna putovanja u kreiranju jedinstvenih i neponovljivih doživljaja i iskustava turista

Hotel Park, Split, 17. studenoga 2017.
Kongresni centar Forum, Zagreb, 20. studenoga 2017.

U sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora, Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija organizirala je edukaciju pod nazivom „Uloga vodiča za pustolovna putovanja u kreiranju jedinstvenih i neponovljivih doživljaja i iskustava turista“.

Radionice su se održale 17. studenoga u Splitu, hotel Park (Hatzeov perivoj 3) te 20. studenoga u Zagrebu, Kongresni centar Forum (Radnička cesta 50).

Edukacija je bila namijenjena zaposlenicima i djelatnicima javnog i privatnog turističkog sektora: zaposlenima u turističkim agencijama/DMC (komercijalisti, produkt menadžeri, prodajni menadžeri i dr.), sustavu turističkih zajednica, zaposlenima u lokalnoj upravi i samoupravi angažiranim na poslovima razvoja turizma te gospodarstvenicima i drugim zainteresiranim dionicima.

Svrha edukacije bila je sagledati kontekst i potencijal pustolovnog turizma, steći uvid u trendove na globalnoj razini, stanje i potencijal ponude hrvatskog tržišta te steći nova teorijska i praktična znanja potrebna za razvoj novih i atraktivnih složenih turističkih proizvoda. Specifični dio odnosio se na očekivanja klijenata te ulogu i značaj stručnog vođenja – vodiča – na pustolovnim putovanjima. Sudionici su saznali koje se specifičnosti odnose na profil vodiča za pustolovna putovanja, koje standarde i kriterije bi trebali ispunjavati, važnost edukacije vodiča za ovaj segment turizma u svrhu pružanja vrhunske usluge turistima, ispunjavanju njihovih očekivanja, kreiranju jedinstvenih doživljaja i iskustava turista, ljubitelja pustolovnih putovanja.

Predavač za ovu radionicu bio je gospodin Myles Farnbank (Velika Britanija) s preko 30 godina iskustva kao aktivni vodič, voditelj obuke i konzultant specijaliziran za programe pustolovnog turizma. Dugi niz godina sveučilišni je predavač (University of the Highlands & Islands) na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim programima (upravljanje pustolovnim turizmom, maritimni i eko turizam-DOP). Myles je član Upravnog odbora ATTA-e za standarde i stručno osposobljavanje vodiča pustolovnog turizma i jedan od autora njihovog priručnika za certificiranje vodiča te radne skupine Failte Ireland za obuku vodiča. Od 2016. je član žirija Wanderlusta za izbor najboljeg vodiča u svijetu.

Službeni jezik radionice bio je engleski, bez simultanog prevođenja.

Za sva dodatna pitanja prije, tijekom ili nakon održanih radionica ljubazno vas molimo da se obratite gospođi Nedi Lušić, e-mail [email protected] (telefon +385 98 234 176).