Gastronomski doživljaj godine

Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su za sve dionike u hrvatskom turizmu te predstavljanju priliku za prezentiranje izvrsnosti i primjera najboljih praksi, ali i njihovo promicanje i javno priznanje. Cilj je promovirati, poticati i nagrađivati izvrsnost u hrvatskom turizmu.

Kategorija Gastronomski doživljaj godine prepoznaje izvrsnost u području gastronomije, koja pruža jedinstveno i turistima značajno iskustvo lokalne kulture s posebnim naglaskom na valorizaciju tradicionalnih jela i pića, autohtonih namirnica objedinjenih i prezentiranih kao jedinstveni gastronomski doživljaj.

Nagrada je otvorena je za one ugostiteljske objekte i/ili manifestacije koje razvijaju inovativne gastronomske doživljaje, a temeljene su na konceptu održivosti te tako jačaju ponudu destinacije i identiteta lokalne zajednice i Hrvatske u cjelini. Gastronomski doživljaji mogu dati doprinos realizaciji ciljeva strateških dokumenata hrvatskog turizma što je potrebno naglasiti i obrazložiti u samoj kandidaturi.

Za nagradu se mogu kandidirati: registrirani objekti za pružanje usluga hrane i pića, ali i pojedini gastronomski događaji ili destinacije u Republici Hrvatskoj.

Pozivamo vas da se prijavite za godišnje hrvatske turističke nagrade te time promovirate svoj rad i izvrsnost koju ostvarujete, ali i budete prepoznati kao najbolji dionici hrvatskog turizma!