Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija DMO i destinacijskih menadžment kompanija DMK

Hrvatska turistička zajednica će u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija tijekom 2018. i 2019. godine realizirati program edukacije za javni i privatni sektor na temu:

Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija DMO i destinacijskih menadžment kompanija DMK“ uz izvođenje po 3 radionice na području 10 turističkih klastera Hrvatske što podrazumijeva Grad Zagreb, klaster Središnja Hrvatska, klaster Slavonija, klaster Istra, klaster Kvarner, klaster Lika-Karlovac, klaster Dalmacija-Zadar, klaster Dalmacija-Šibenik, klaster Split i klaster Dubrovnik.

Turističko tržište postaje izrazito konkurentno i sve je veća potreba razvoja nove destinacijske ponude  i proizvoda jedinstvenih doživljaja i turističkih paket aranžmana turizma posebnih interesa, a za što je ključna kvalitetna suradnja privatnog i javnog sektora, inovativni proizvodi koji prate sve relevantne trendove te kvalitetni i obrazovani zaposlenici.

Stručne radionice namijenjene su direktorima turističkih zajednica i stručnim suradnicima u turističkim zajednicama na razini gradova, općina i županija, zaposlenima u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma te komercijalistima turističkih agencija koje posluju kao DMK i/ili potencijalni DMK.

Cilj radionica je identifikacija stanja i glavnih izazova u komercijalizaciji složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa, stanja i glavnih izazova u suradnji i komunikaciji sustava turističkih zajednica s postojećim DMK i/ili potencijalnim DMK, dugoročnih obrazovnih potreba i odabira prioriteta u nastavku edukativnih aktivnosti u okviru razvoja DMK.

Predavač: Željko Trezner kao stručnjak aktivno sudjeluje u različitim projektima, stručnim vijećima i skupinama u području menadžmenta turoperatora i turističkih agencija, destinacijskog marketinga i menadžmenta te održivog turizma općenito. Prodekan je Visoke škole Aspira i savjetnik Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija. Kao stručnjak s velikim poslovnim iskustvom uspješno integrira teorijske osnove u praktična rješenja koja su objavljena u brojnim priručnicima i stručnim člancima te prezentirana na mnogim radionicama, seminarima i konferencijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Očekivani rezultati prve radionice: Identifikacija glavnih izazova u razvoju složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u klasterima i daljnjih aktivnosti edukacija i razvoja DMK u suradnji s DMO.

U nastavku je iskazan prvi ciklus edukativnih radionica koje će se održavati tijekom lipnja 2018. godine:

Središnja Hrvatska
1.     Radionica – 19.06.2018. 
Lokacija: Zgrada općine Sv. Martin na Muri, prvi kat
Trg Sv. Martina 7, 40313 Sveti Martin na Muri
Raspored:
11:00 - 12:30    prvi radni dio
12:30 - 13:00    pauza
13:00 - 14:30    drugi radni dio
Napomena: za sve sudionike bit će organiziran razgled Mlina na Muri uz prijevoz turističkim vlakićem 

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje


Grad Zagreb
1.     Radionica – 20.06.2018. 
Lokacija: PANORAMA ZAGREB HOTEL,
Trg Krešimira Ćosića 9, 10000 Zagreb
Raspored:
10:00 - 11:30    prvi radni dio
11:30 - 12:00    pauza
12:00 - 13:30    drugi radni dio

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje


Lika - Karlovac
1.     Radionica – 27.06.2018. 
Lokacija: Javna ustanova AQUATIKA - SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC
Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, 47000 Karlovac
Raspored:
11:00 - 12:30     prvi radni dio
12:30 - 13:00     pauza
13:00 - 14:30    drugi radni dio
Napomena: za sve sudionike bit će organiziran razgled slatkovodnog akvarija - Aquatika

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje


Slavonija
1.     Radionica – 28.06.2018. 
Lokacija: Velika vijećnica Požeško-slavonske županije
Županijska 7, 34000 Požega
Raspored:
11:00 - 12:30    prvi radni dio
12:30 - 13:00    pauza
13:00 - 14:30    drugi radni dio

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje.