Nagrada u aktivnom turizmu

Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su za sve dionike u hrvatskom turizmu te predstavljanju priliku za prezentiranje izvrsnosti i primjera najboljih praksi, ali i njihovo promicanje i javno priznanje. Cilj je promovirati, poticati i nagrađivati izvrsnost u hrvatskom turizmu.

Kategorija Nagrada u aktivnom turizmu prepoznaje izvrsnost u području poduzetničke inicijative i aktivnosti u formiranju ponude i promocije aktivnog i pustolovnog turizma, na kopnu, vodi i zraku. Sve su aktualniji aktivno provedeni odmori u turističkim destinacijama koji će pružiti gostima jedinstveni doživljaj, a koji uključuju određene fizičke aktivnosti u klasičnim sportsko-rekreativnim centrima, ali i raznim, inovativnim adrenalinskim sportovima i parkovima (rafting, kajakarenje, ronjenje, paragliding, planinarenje, penjanje, bicikliranje, te ostali obični i neobični sportovi).Fokus nagrade je na posebnosti iskustva i doživljaja u aktivnom boravku u destinaciji, ali i ocjeni ulaganja u infrastrukturu i kadrove, implementaciji strategije održivosti i digitalizacije, uključenosti lokalne zajednice te doprinosu razvoju turističke destinacije. Aktivni turizam može doprinijeti ostvarenju ciljeva strateških dokumenata hrvatskog turizma što je potrebno naglasiti i obrazložiti u samoj kandidaturi.

Za nagradu se mogu kandidirati: turističke zajednice, lokalna uprava i samouprava, poduzetnici povezani s formiranjem ponude i promocije aktivnog turizma, registrirani poslovni subjekti, organizacije, udruge i destinacije koje su u prethodnom periodu zabilježile značajne pozitivne pomake i time doprinijele razvoju aktivnog turizma Republike Hrvatske.

Pozivamo vas da se prijavite za godišnje hrvatske turističke nagrade te time promovirate svoj rad i izvrsnost koju ostvarujete, ali i budete prepoznati kao najbolji dionici hrvatskog turizma!