Uspješna komunikacija za DMO i ostale dionike turističkog sektora

Hotel Panorama, Zagreb, 25. travnja 2017.
Hotel Park,  Split, 26. travnja 2017.

U sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora Hrvatska turistička zajednica u suradnji i uz potporu Udruge hrvatskih putničkih agencija organizirala je edukaciju pod nazivom „Uspješna komunikacija za DMO i ostale dionike turističkog sektora“ - It's a Zoo Around Here.

Radionice su se održale 25. travnja u Zagrebu, hotel Panorama (Trg Krešimira Ćosića 9) te 26. travnja u Splitu, hotel Park (Hatzeov perivoj 3).

Edukacija je bila namijenjena zaposlenicima i djelatnicima javnog i privatnog turističkog sektora: zaposlenima u sustavu turističkih zajednica (DMO), turističkim agencijama/DMC (komercijalisti, produkt menadžeri, prodajni menadžeri i dr.), smještajnim i ugostiteljskim objektima, turističkim vodičima, zaposlenima u lokalnoj upravi i samoupravi angažiranim na poslovima razvoja turizma te gospodarstvenicima i drugim zainteresiranim dionicima.

Svrha edukacije bila je konsolidiranje i unaprjeđenje postojećih te stjecanje novih teorijskih i praktičnih znanja potrebnih za svakodnevno uspješno komuniciranje dionika turističkog sektora. Komunikacijski program „It's a Zoo Around Here“ prezentirao je različite stilove komuniciranja, kako pojedini stil komunikacije omogućava bolje i uspješnije razumijevanje i poslovanje na različitim razinama i s različitim dionicima, koju strategiju odnosno komunikacijski proces razvijati i implementirati i dr. Interaktivna radionica bavila se ključnim elementima u stvaranju uspješnog komunikacijskog okruženja (eksterno i interno), uz prezentiranje najboljih primjera iz prakse kao i aktivno sudjelovanje polaznika u osmišljavanju i provedbi jedinstvenih PR prilika.

Predavač je bio gospodin Stephen Spencer iz tvrtke Stephen Spencer & Associates (UK), s više od četvrt stoljeća iskustva u području marketinga, konzaltinga i razvoja brojnih projekata u turizmu. Stephen je suosnivač dvije glavne inicijative javno-privatnog sektora u turizmu u Škotskoj: The Tourism Innovation Group i Pride & Passion for Scotland. Za škotsku Vladu je također radio na razvoju i upravljanju novim nacionalnim programom edukacije i stručnog osposobljavanja u turizmu.

Službeni jezik radionice bio je engleski, bez simultanog prevođenja.

Za sva dodatna pitanja prije, tijekom ili nakon održanih radionica ljubazno vas molimo da se obratite gospođi Nedi Lušić, e-mail [email protected] (telefon +385 98 234 176).