Predstavništvo Rusija (Rusija i Ukrajina)

RUSIJA

PISANI MATERIJAL

Gospođa Tatjana Hejfec nagrađena je za tri reportaže o Hrvatskoj pod naslovima: 'Hrvatski san'; 'Živjela Hrvatska – zemlja zdravog života'; 'U zemlji s najljepšim morem'.

Tatjana Hejfec Jurjevna dugogodišnja je novinarka koja se bavi i izdavaštvom. Od 1995. do 1998. godine radila je kao novinarka u izdavačkim kućama ‘ID Izvjestija’,  ‘ID Komersant’ i ‘ID Savršeno sekretno’. Od 2000. do 2007. godine obavljala je dužnost potpredsjednice izdavačke kuće Komersant. Kada je 2007. osnovala izdavačku grupu NATIONAL HEALTH piše i uređuje National Health Magazine.

 

UKRAJINA

PISANI MATERIJAL

Gospodin Aleksander Dorosenko nagrađen je za dvije reportaže o Hrvatskoj, u jednoj nas je opisao kao zemlju čudesa, a u drugoj kao zemlju snova. Tekstovi su objavljeni u cijenjenom ukrajinskom turističkom žurnalu 'Mir otdiha i businessa', kojeg je pokrenuo upravo gospodin Dorosenko. Ove dvije reportaže predstavljaju nastavak niza napisa o Hrvatskoj započet 2008. godine kada je svojim čitateljima s tri teksta skrenuo pažnju na našu zemlju.