Ljudi u turizmu

Hrvatska turistička zajednica svake godine organizira dodjelu Hrvatske turističke nagrade kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki i/ili ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske. U okviru Hrvatske turističke nagrade dodjeljuje se godišnja nagrada „ANTON ŠTIFANIĆ“ i NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO.

Uslijed nepovoljnih uvjeta uzrokovanih pandemijom korona virusa i visokog stupnja neizvjesnosti provedbe prethodno planiranih poslovnih procesa, Hrvatska turistička zajednica, iznimno u 2020. provodi odabir nagrađenih u okviru kategoriji Hrvatska turistička nagrada u izmijenjenim vremenskim okvirima u odnosu na propisane propozicije i procedure.

Uz Hrvatsku turističku nagradu u 2020. dodijelit će se i nagrada ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA, DJELATNIK GODINE. Cilj ove nagrade je podizanje kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu i u ostalim djelatnostima povezanima s turizmom što izravno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma te ukupnog doživljaj Hrvatske kao turističke destinacije.