Slovenija

PISANI MATERIJAL

Primož Longyka nakon 20 godina karijere u marketingu prelazi u novinarstvo kako bi svoju strast za putovanjima pretočio u profesiju. Velika ljubav za Hrvatskom rezultirala je velikim brojem objavljenih reportaža u zadnjih par godina. Nominirana reportaža za 2018.godinu nosi naslov Ne priznaj, da si lačen! Koja je objavljena u časopisu Fokus plus a ovaj put predstavlja gastronomiju Slavonije.

Zlatna penkala, Primož Longyka
Filip Brala
Zlatna penkala 2018., Slovenija - dobitnik Primož Longyka

TV MATERIJAL

Voditeljica Mojca Mavec u emisiji „Dobro jutro“ kroz 5 emitiranih epizoda približuje svojim gledateljima ljepote dalmatinskog zaleđa, Imotske krajine, Gorskog kotara te Ličko – senjske županije.

Gospođa Mavec je voditeljica više različitih emisija od informativnih do zabavnih. Također vodi i kulinarski show „Mojca kuha“ i sudjelovala je u animatorskoj satiri „Na svojoj žemlji“ gdje je glumila samu sebe.

Zlatna penkala, Mojca Mavec
Filip Brala
Zlatna penkala 2018., Slovenija - dobitnica Mojca Mavec

BLOG

Roni Kordiš ljubitelj je svega digitalnoga a u digitalnom svijetu poznat je po nicku Had a to je ujedno i ime njegovog bloga jednog od najposjećenijih u Sloveniji. Nominirani blog nosi naslov Dubrovnik, Šibenik, Zadar / 3 ure za eno mesto v Dalmaciji sredi največje sezone. Popraćen nizom prekrasnih fotografija gradova donosi sve ljepote i informacije o dalmatinskim gradovima.

Zlatna penkala, Roni Kordiš
Filip Brala
Zlatna penkala 2018., dobitnik Roni Kordiš