Italija

Zlatna penkala Italija
Zlatna penkala Italija

PISANI MATERIJAL

Gianna Testa  svojom reportažom za tiskovinu “In viaggio” govori o otoku Braču, otoku bijelog mramora gdje čovjek i kamen žive i stvaraju od mramora. Mramor obilježava otok Brač, njegovu arhitekturu mjesta i naselja, najdragocjeniji je „plod zemlje“, uz prekrasnu plažu Zlatni rat. Posjetila je Pučisća, Bobovišća, Povlju i Sumartin, prekrasni Bol i marinu u Milni, u kojoj se jedino uz zalazak sunca, zacrvene kuće od bijelog mramora. Nakon ovogodišnje dodjele Gianna nastavlja istraživati našu zemlju i putuje u destinacije Šibensko-kninske županije te Zagreb.

 

BLOG MATERIJAL

Andrea Lessona, talijanski bloger/putopisac/novinar, veliki zaljubljenik u ljepote Hrvatske. Svake godine objavljuje nekoliko reportaža, kao ovu o mlinu na rijeci Muri. Reportaža je nastala kao rezultat PPS studijskog putovanja. U blogu piše o plutajućem mlinu usidrenom blizu obale ovog malog sela u Varaždinskoj županiji, u blizini Svetog Martina na Muri i granice između Hrvatske i Slovenije. Inače, Ilreporter.com nagrađen je od strane Lonely planeta kao najbolji turistički blog/blog o putovanjima u Italiji.

 

TV REPORTAŽA

Silvia Morucci, autorica emisije "The Cooking Show - Svijet u tanjuru" posvećena Hrvatskoj, emitirana je na TV RAI 3 13. kolovoza 2015. U emisiji je svoje kulinarsko umijeće predstavila Vesna Miletić, chef i vlasnica zagrebačkog restorana ResTAč. Ovaj gledani kulinarski show nacionalne talijanske televizije The Cooking Show - Il mondo el piatto – (Kulinarski Show - Svijet na Tanjuru) snimao se u studiju talijanske TV RAI na Svjetskoj izložbi EXPO u Milanu, koja je kao temu vodilju imala hranu- Prehrana Planeta- Energija za budućnost. Vesna Miletić je prezentirala kulinarsko umijeće, te je na oduševljenje mnogobrojne publike u studiju u 20-ak minuta pripremila neretvanski brudet od jegulje, žaba i škampa uz palentu. Jela je sljubila s hrvatskim crvenim vinom.