Belgija

​​​​​​​Kathleen Geenen

Kathleen Geenen dugogodišnja je suradnica i novinarka u časopisu Libelle. S gotovo milijun čitateljica tjedno Libelle je jedan od najstarijih, najpopularnijih i najtiražnijih belgijskih tjednih časopisa specijaliziranih za životni stil. U svojem članku Vergeet je zonnebril niet. Verblindend mooi Kroatie (Ne zaboravite ponijeti naočale – zabljesnut će vas ljepota Hrvatske) opisuje ljepote srednje Dalmacije; uvijek ležernu i opuštenu atmosferu, čudesnu i pomalo mističnu tisućljetnu kulturnu baštinu dalmatinskih gradova, prekrasnu i gotovo nevjerojatnu ljepotu i očuvanost prirode.

Murielle Decarpenterie

Murielle Decarpenterie novinarka je s dugogodišnjom karijerom na vodećim belgijskim frankofonim televizijskim i radijskim postajama. Na belgijskoj nacionalnoj frankofonoj televiziji RTBF u okviru emisije QUEL TEMPS objavljen je serijal o Hrvatskoj od čak šest epizoda. Zahvaljujući gostovanju RTBF-a u Hrvatskoj Belgiji smo prikazali i predstavili i ona odredišta i fenomene koji na neki način i potpuno nepravedno ostaju u drugom planu. Zahvaljujući klimatološkim, meteorološkim i prirodnim fenomenima u RH, snimanju medvjeda u Kuterevu i prirodnih fenomena u NP Plitvička jezera predstavljen je naš bogati životinjski i biljni svijet.

Matthieu Cadiou i Maximilien Lejeune

Matthieu Cadiou i Maximilien Lejeune urednici su i novinari portala European Best Destinations, najveće europske platforme za e-turizam u Europi koju prate stotine tisuća turista i putnika diljem svijeta. Kao što i samo ime govori, glavni ciljevi portala European Best Destinations jest promidžba europske kulture, prirode i turizma. Tijekom studijskog putovanja po Hrvatskoj autori su obišli Zagreb i okolicu, Zagorje, nacionalne parkove, sjevernu Dalmaciju, Liku, Kvarner i Istru, a po povratku objavljen je digitalni vodič o Hrvatskoj koji je čitalo na tisuće zainteresiranih putnika.