Predstavništvo Velika Britanija

PISANI MATERIJAL

Novinar: Norman Wright - dugogodišnji je turistički novinar i redovito piše reportaže o raznim svjetskim odredištima. Hrvatsku je posjetio nekoliko puta (Dubrovnik i srednju Dalmaciju) te o tome napisao nekoliko reportaža. 

U prvoj reportaži u časopisu „Choice magazine“ novinar je čitateljima prenio svoje dojmove s putovanja u Hrvatsku opisujući je kao odredište koju su Britanci ponovno otkrili u još ljepšem i kvalitetnijem izdanju, ili kako je sam napisao: promijenilo se nekoliko stvari – gostoljubivost, sunce, prirodne i kulturne ljepote ostale su iste, cijenama je vrlo konkurentna zemljama Mediterana, a pozitivna je promjena da je jako puno uloženo u infrastrukturu (prometnice, avio veze, hoteli). Obišao je Istru, Kvarner i Zagreb. U drugoj reportaži na isti je način prenio čitateljima svoja iskustva s putovanja i obilaska Raba, Zadra i Splita. 

Naklada: 85.000 primjeraka 
Veličina reportaže: 2 x 8 stranica 
Vrijeme objavljivanja: siječanj i veljača 2008. 

TV MATERIJAL

Novinar: David Minchin - poznati producent koji inače radi za produkcijsku kuću TALKBACK THAMES, koja je producirala i prvu seriju emisija “Wish you were here Now&Then”, koja se prikazuje već 30 godina. Emisija traje 30 minuta, a prilog o Hrvatskoj je trajao 11 minuta. Spomenuta produkcijska kuća jedna je od najpoznatijih britanskih produkcijskih kuća i surađuju s ITV i BBC. Neke od najpoznatijih produkcija su emisije poput X Factor i Britain’s Got Talent. 

Na programu TV kuće ITV prikazana je reportaža o Hrvatskoj u okviru emisije „Wish you were here now & then“. Program je komentirala i vodila popularna voditeljica Sarah Heaney, a prikazani su: Poreč, Rovinj, Pula, Opatija. 

Vrijeme emitiranja: siječanj i srpanj 2008. 
Duljina reportaže: 11 minuta 
Gledanost: milijunska gledanost 
Procijenjena vrijednost: cca. 2 milijuna GBP