Zlatna penkala 2008.

Predstavništvo Austrija

PISANI MATERIJAL

Novinar: Karin Hauenstein-Schnurrer rođena je 1968. godine u Njemačkoj, a od 1991. godine živi u Austriji. Nakon dva desetljeća potpuno različitih zanimanja (grafičko obrazovanje, prodaja kirurških instrumenata), pronašla je svoj poziv u pisanju, pri tome sačuvavši raznolikost svojih djelatnosti: radi za časopise i za izdavačke kuće, a također i za hotelsku i gastronomsku branšu. Uživanje i životna radost dominiraju njezinim radom i tekstovima, pri čemu se ni u kom slučaju ne želi ograničiti na kuhinju i vinski podrum. 

Novinarka Karin Schnurrer je u zadnjih par godina izuzetnu pozornost posvetila Hrvatskoj, zasigurno nije bilo novinara u Austriji koji je toliko pisao o putovanjima po Hrvatskoj te gastro i eno ponudi. Njezine se reportaže pamte iz magazina za koje je pisala, prije svega za VINARIA GOURMET, ADAC-REISEN,ACE LENKRAD I ALPE ADRIA MAGAZIN, a uz sve navedeno Schnurrer je i autorica knjige «OPATIJA-Riviera». Koliko novinarka voli našu Hrvatsku, proizlazi i sa njezinih web stranica. Od 2001. godine s velikim zanimanjem prati događanja u Hrvatskoj, posebno u Istri i na Kvarneru, i piše o njima, tako da je u njezinim reportažama i literarnim radovima «glavni protagonist» često Hrvatska. Piše za gurmane i ljubitelje putovanja, a za Hrvatsku kaže da je prekrasna zemlja veličanstvene prirode, gostoljubivih domaćina i izuzetno zanimljive povijesti, čiji se tragovi susreću na svakom koraku. Schnurrer zna kako je mnogim stanovnicima Hrvatske turizam je važan izvor prihoda, zbog čega ovoj zemlji rado daje svoj glas. 

Nominiran je tekst objavljen u magazinu VINARIA GOURMET u siječnju 2008.godine i to na 10 stranica pod naslovom «Frühlingserwachen am Meer».

Veličina reportaže: 10 stranica
Datum objave: siječanj 2008. godine
Procijenjena vrijednost: 40.000,00 €