Predstavništvo Slovenija

PISANI MATERIJAL

Novinar: Mitja Gustinčič – u motociklističkom je novinarstvu od 1978. godine, uz pisanje i uređivanje magazina o automobilizmu – urednik je magazina „MotoSI“ i autor nekoliko knjiga te i sam sudjeluje u motociklističkim i automobilskim utrkama. 

U putopisnoj reportaži „Slavonija - između neba i zemlje“ autor vrlo životopisno opisuje krajolike, ljude, a posebice okuse i mirise s kojima se susretao na svojoj moto - turi krajnjim istokom Hrvatske. U vodiču-reportaži autor na svojstven način oslikava Slavoniju i Baranju i tako slovenskom gostu, koji taj dio Hrvatske još ne poznaje dovoljno, približava prirodne i kulturne znamenitosti, s posebnim naglaskom na gastronomiji i enologiji kraja, te pritom dodaje i simpatične i uvijek dobrodošle naputke i savjete motociklistima. 

Naklada: 1.800 primjeraka 
Veličina reportaže: 14 stranica 
Datum objave: prosinac 2008. 
Procijenjena vrijednost: 22.400,00 € 

TV MATERIJAL

Novinari: grupna reportaža novinara - regionalna televizija TV Vaš kanal iz Novog mesta iduće godine slavi 20. godišnjicu emitiranja i iznimno je gledana i popularna u Sloveniji. Više od sto suradnika te suvremene neovisne televizije dnevno stvara 11 sati programa, koji pokriva cijelu jugoistočnu Sloveniju, ali i velik dio sjeverne Hrvatske, dok zahvaljujući internetskoj televiziji dostupnoj na www.vaskanal.si, granice više ne postoje i pratiti ga može zaista svatko. 

Hrvatsku u glavnoj sezoni posjećuju brojni turisti, a za slovenske je goste ona i tradicionalno jedna od najpopularnijih odredišta. Lani je u Biogradu na moru ljetna sezona otvorena posebno spektakularno: na 400 m dugom degustacijskom stolu na mjesnoj je rivi bila ponuđena gastronomska, enološka i etnografska turistička ponuda cijele Hrvatske. Upravo je o toj manifestaciji atraktivnu reportažu napravila i ekipa TV Vaš kanal iz Slovenije. Dokumentarnom je emisijom na zanimljiv način svojoj publici približila atmosferu koja je vladala na toj inovativnoj prezentaciji turističke ponude, ali i sam Biograd na moru i turističku ponudu tog dijela Dalmacije. 

Vrijeme emitiranja: 2. srpnja 2008. + 3 reprize u srpnju i kolovozu 2008. 
Trajanje reportaže: 20 minuta