Predstavništvo Slovačka

PISANI MATERIJAL

Novinar: Jan Blaže je jedan od predstavnika srednje generacije slovačkog novinarstva i spada među vrhunske ekonomske novinare s orijentacijom na turizam. Dugo godina je radio u redakcijama poznatih ekonomskih tjednih listova u Slovačkoj. 

Novinar je dobitnik nagrada za reportaže -„Najstarší v Dalmácii - Vis“ (Najstariji u Dalmaciji - Vis),„Strážcovia Jadranu“ (Čuvari Jadrana), -„Na vlnách Jadranu“ (Na valovima Jadrana), -„Luxus u Pucića“ (Luksus kod Pucića) -„Antistresovo – Lastovo“ (Protiv stresa – Lastovo). Nominirane reportaže su napisane na visoko profesionalnoj razini, opširne su i čitateljima približavaju hrvatske otoke, njihove ljepote, atraktivnost i ne izgubljenu romantiku. Ujedno su i poziv u posjet hrvatskih otoka koje autor prezentira kao oazu mira, gdje će turisti u idealnom omjeru otkriti očaravajuću prirodu, drevnu povijest, atraktivnu turističku ponudu, bogatu lokalnu gastronomiju i širok izbor biranih vina. 

TV MATERIJAL

Novinari: Ladislav Slaninka, Bronislav Kollar - gospodin Slaninka je novinar i ujedno direktor TV Nove Mesto, a gospodin Kollar je poznati slovački snimatelj. 

Nominirana reportaža, prikazana na TV Nove Mesto - Omega plus je 30-minutni film koji se sastoji od 6 samostalnih reportaža: Dubrovnik, Lastovo, Ston, Lokrum, Mlini, Cavtat) koji je nastao prilikom grupnog studijskog putovanja slovačkih novinara u Hrvatskoj krajem lipnja 2008. godine. Reportaže prikazuju odredišta koja su novinari posjetili za vrijeme putovanja brodom po južnom Jadranu. 

Datum emitiranja: 11., 13., 15., 18., 20., 22., 25. kolovoza 2008. 
Duljina reportaže: 30 min (6 samostalnih reportaža) 
Gledanost: 1.500.000 gledatelja dnevno 
Procijenjena vrijednost: 486.000,00 Sk