Zadarska eno-gastro ponuda u srcu Milana

TZŽ referenca: Zadarska
Objavljeno: pon, 03.04.2023 - 14:36
Zadar u Milanu
TZ Zadarske
Zadarska županija se, uz turistički dio, predstavila kroz lokalne namirnice i proizvode

Turistička zajednica Zadarske županije održala je eno-gastro prezentaciju za medije u Milanu, u prostorima La Cucina Italiana - brenda renomiranog travel izdavača Condé Nast.

U suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Milanu i uz podršku partnera, Turistička zajednica Zadarske županije je ovu prezentaciju imala s ciljem promocije županije kao destinacije održivog turizma, promocije dalmatinskog načina života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima ovoga kraja.

Zadarska županija se, uz turistički dio, predstavila kroz lokalne namirnice i proizvode koje je  talijanskim influencerima i specijaliziranim medijima predstavio chef Josip Vrsaljko, prvo kroz malu školu kuhanja, a potom i „cooking show“ od pet slijedova na kojima su se spremala i degustirala jela od ribe i morskih plodova, paškog sira i skute, začinjena maslinovim uljem i drugim lokalno uzgojenim začinima. Vrhunska su jela pratila uparena vina iz Zadarske županije koja su osigurali partneri iz Udruge vinara Zadarske županije, a za prezentaciju je bio zadužen sommelier Renato Todesca. Početak događanja je u znak dobrodošlice uveličan pjenušcem, dok je za desert servirana Molatska torta od rogača s marmeladom od smokava.

Na prezentaciji su nazočili odabrani novinari uglednih TV i printanih medija, poznati influnenceri i food bloggeri, a prisustvovao je i Stjepan Ribić, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu.

Kao partneri sudjelovale su tvrtke iz Zadarske županije - Paška sirana, Marfish, Solana Nin, 2Štorije, Stigma šafran, Adriatic Shell, Ribarska zadruga Omega3, Vina Bora, Poljoprivredna zadruga Mas-Vin, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, Vinarija Fiolić, te Šinjorina Smokva

Zadar u Milanu
TZ Zadarske
Turistička zajednica Zadarske županija predstavila se u prostorima La Cucina Italiana, brenda renomiranog travel izdavača Condé Nast