Zadarska

Jurja Barakovića 5
23000 Zadar
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Mihaela Kadija
Predsjednik županijske turističke zajednice
Božidar Longin

44.114606, 15.228168

Novosti iz TZŽ-a

Zadarhalf triathlon

Zadarhalf triathlon by Falkensteiner Punta Skala: 11. svibnja u Zadru srednje dugi triatlon i akvatlon

15.04.2019. -
Zadarska
Utrka iz godine u godinu privlači sve više sudionika, pogotovo stranaca, koji ovim zahtjevnim, ali u inozemstvu iznimno popularnim sportom, promiču Zadar i regiju kao savršeno mjesto za plivanje, biciklizam i trčanje. Osim glavne trke, na isti dan održat će se i ulična utrka na 5 km (trčanje) i akvatlon (plivanje i trčanje), namijenjen djeci i mladima.
Zadar Outdoor Festival

Uskoro Zadar Outdoor Festival: Tri dana raznih sportskih disciplina u jedinstvenom okruženju

15.04.2019. -
Zadarska
Zadar Outdoor Festival koji promovira sportski, zdrav način života u prirodnom okruženju kroz više različitih sportskih disciplina održat će se od 10. do 12. svibnja u Zadarskoj županiji koja na relativno malom prostoru nudi ono što mnoge, znatno veće regije nemaju - spoj mora i planina, rijeka i jezera, mondenih gradova i ruralnih prostora.
Wings for Life World Run Zadar

Wings for Life World Run: Zadar 5. svibnja očekuje čak 9.000 trkača

15.04.2019. -
Zadarska
Wings for Life World Run jedinstvena je globalna utrka i najveća utrka u Hrvatskoj, a okuplja tisuće trkača koji u isto vrijeme startaju prema jednom cilju – ozljede leđne moždine učiniti izlječivima. Humanitarni karakter utrci daje cilj projekta kojim se prikupljaju sredstva za neprofitnu zakladu Wings for Life, a koja financira najmodernija istraživanja pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.
Zrmanja Adventures Festival 

Doživite najljepše krajolike Hrvatske na nezaboravnom Zrmanja Adventures Festivalu

28.03.2019. -
Zadarska
Zrmanja Adventures Festival turističko je sportska manifestacija koja za cilj ima predstaviti prostor južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe sa svim svojim pritokama te bukovačkog krša. Svi sudionici festivala imat će priliku u punoj ljepoti doživjeti ovaj kraj dok se budu borili na Stand Up Paddle štafeti 26. travnja, na Trailu Tri Rijeke 27. travnja i disciplini RR6 (Run-Rafting) 28. travnja.
Festival cvijeća Zadarske županije

19. Festival cvijeća Zadarske županije u centru Sv. Filipa i Jakova od 26. travnja

28.03.2019. -
Zadarska
Manifestacija je obogaćena raznim sadržajima i etno prezentacijama starih običaja. Uz izložbeni dio, manifestacija ima i scenski dio u koji su uključeni polaznici dječjih vrtića, učenici osnovnih škola, kulturno-umjetnička društva, dalmatinske klape i sastavi. Tijekom tri dana trajanja sajma, posjetitelji mogu sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, prigodnim savjetovanjima i predavanjima, natjecanjima aranžera, izložbenim i modnim revijama.