Splitsko-dalmatinska županija postala je službeni kandidat za titulu Europske regije gastronomije 2027.

TZŽ referenca: Splitsko-dalmatinska
Objavljeno:
IGCAT / Tom Dubravec / Cropix
IGCAT / Tom Dubravec / Cropix
Komisija sastavljena od pet uglednih stručnjaka, zajedno s predsjednicom IGCAT-a Diane Dodd, posjetila je Splitsko – dalmatinsku županiju radi procjene prijave za titulu Europske regije gastronomije 2027.

Splitsko-dalmatinska županija postala je službeni kandidat za titulu Europske regije gastronomije 2027., priznanje koje dodjeljuje Međunarodni institut za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam (IGCAT). Komisija sastavljena od pet uglednih stručnjaka, zajedno s predsjednicom IGCAT-a Diane Dodd, posjetila je Splitsko – dalmatinsku županiju radi procjene prijave za titulu Europske regije gastronomije 2027. Tijekom posjeta, međunarodni stručnjaci obišli su brojne projekte – od obrazovnih institucija u turizmu i gastronomiji, muzeja, vinarija, tvornica prehrambene industrije, restorana i OPG-ova - te razgovarali s više od 75 dionika iz područja turizma, gastronomije, obrazovanja i poljoprivrede.