Splitsko-dalmatinska

Prilaz Braće Kaliterna 10/I
21000 Split
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Joško Stella
Predsjednik županijske turističke zajednice
Blaženko Boban

43.5027442, 16.4461519

Novosti iz TZŽ-a

Kliška tvrđava

Besplatna škola mačevanja i streličarstva vikendom na tvrđavi Klis

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Na kliškoj tvrđavi, jednoj od najvažnijih i najljepših fortifikacijskih građevina u Europi, se uz postojeće sadržaje za razgled tijekom vikenda nude besplatne škole mačevanja i streličarstva koje organiziraju članovi povijesne postrojbe Kliški uskoci. Kupljena ulaznica, osim za obilazak tvrđave, vrijedi i za posjet suvremenom multidisciplinarnom Interpretacijskom centru koji se nalazi u podnožju, a ondje se mogu doznati razne specifičnosti kliškog kraja.
Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC

Na prestižnom natjecanju u New Yorku nagrađeni proizvođači maslinovog ulja s Hvara

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Godišnji popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja u godini. Na ovogodišnjem natjecanju hrvatski proizvođači maslinovog ulja osvojili su više zlatnih i srebrnih medalja, a među pobjednicima su i tri maslinara s otoka Hvara.
Napoleonova cesta

Poučna staza "Napoleonova cesta" u Brelima otvorena za posjetitelje

23.06.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Poučna staza "Napoleonova cesta" sa deset interpretacijskih tabli duž ceste koje pojašnjavaju povijesni način gradnje te prekrasan okoliš parka prirode Biokovo, pogled na Brela, Makarsko primorje i otoke postala je novi turistički i kulturno povijesni sadržaj Brela i Parka prirode Biokovo.
trajektni promet na relaciji Makarska – Sumartin

Uspostavljen trajektni promet na relaciji Makarska – Sumartin

11.05.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Nacionalni brodar Jadrolinija pronašao je dugoročno rješenje za liniju Sumartin – Makarska angažiranjem trajekta Lubenice čiji je kapacitet 350 osoba i 70 automobila koji će zasigurno pripomoći boljoj protočnosti vozila i putnika. Trajekt prometuje svakog dana s polaskom u 8 sati iz Sumartina i iz Makarske u 12:30.
Together in Split

TZ grada Splita objavila video #TogetherInSplit - Skupa smo, iako razdvojeni

11.05.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Together in Split' je naziv kampanje kojom TZ grada Splita želi kreativnim sadržajima inspirirati ljude da maštaju o trenutku kada će opet moći uživati u ljepotama našeg grada i regije, poslati poruku turistima da smo skupa iako smo razdvojeni.