Njemačka

Titus Arnu

PISANI MATERIJAL

Autor Titus Arnu radi i radio je u brojnim dnevnim novinama i časopisima. Bio je glavni reporter časopisa za žene Glamour i  izvršni urednik Süddeutsche Zeitung. Danas radi kao freelance autor za poznate redakcije Spiegel, Geo, mare, Brigitte, Vogue i druge. U magazinu Natur ima svoju mjesečnu kolumnu. U izdanju vodećeg časopisa o putovanjima u Njemačkoj – GEO Saison, objavljena je reportaža o Dubrovniku i to u sklopu naslovne teme ovog izdanja „Najbolje razdoblje za city break“. 
 

Mirjana Momirović

TV MATERIJAL

Autorica  Mirjana Momirović  od 1993 radi kao freelance autorica/novinarka za razne javne tv postaje poput ZDF, ARTE, NDR, WDR. 2003 osniva i samostalnu produkcijsku firmu MicaFilm. Emisija o Opatiji je jedna u ciklusu emisija pod naslovom “Die große Seebäder“ u programu njemačko francuske televizije ARTE i postaje WDR. Autorica nas vodi na putovanje kroz prošlost i sadašnjost Opatije, koje se od ribarskog naselja razvilo u poznato lječilište i elitnu destinaciju. 
 

Barbara Mai

TV MATERIJAL

Autorica Barbara Mai  od 1979. radi  za Bayerisches Fernsehen. Koncipira posebni ciklus emisija „Nachbarn“ (Susjedi), kojom prati razvoj u susjednim zemljama na putu do Europske unije. U 30-minutnoj reportaži autorica predstavlja ljepote hrvatskih nacionalnih parkova: Sj. Velebit, Risnjak, Paklenica, i Mljet. Autorica nas osim na vrhove planina, vodi i u Kutarevo u utočište za mlade medvjede, do izvora rijeke Kupe, u podmorje Mljeta koje skriva koraljni greben.