Predstavništvo Mađarska

PISANI MATERIJAL

Novinar: Béla Lendvai; rođen 1969. godine. Novinar-dopisnik mađarske izvještajne agencije MTI od 2007. godine. Ranije bio novinar nekoliko dnevnih novina i urednik na Mađarskom Radiju. Dobitnik je nekoliko specijalnih priznanja i nagrada od strane Mađarskog Radija (2 puta), a ovih dana je primio specijalno priznanje od predsjednika agencije MTI upravo za tekstove o Hrvatskoj, koje je objavio tijekom 2008. godine. 

U 2008. godini objavio je preko 140 tekstova o Hrvatskoj s različitom tematikom, a njegove priloge preuzimali su gotovo svi mađarski mediji, tako da se procjenjuje da su tijekom 2008. godine njegovi prilozi (ili prilozi koji su se temeljili na njegovim uradcima) ukupno u mađarskim medijima objavljeni oko 1.500 puta. Najveća vrijednost ovih tekstova bila je nakana ovoga novinara da se mađarskim građanima, posebice onima koji žele putovati u Hrvatsku, pružaju točne i cjelovite informacije o Hrvatskoj. 

Vrijeme objavljivanja: 2008.

RADIO MATERIJAL

Novinar: Zoltán Pásztor - rođen 1968. godine. Novinar Mađarskog radija od 1998. godine. Ranije bio novinar na mađarskim javnim televizijama MTV1 i DUNA TV. Više puta nagrađivan; od strane Mađarske akademije znanosti i od svoje matične kuće. Trenutačno vodi i uređuje izuzetno popularnu trosatnu emisiju "Subotom ujutro" na prvom programu Mađarskog radija, subotom od 6 do 9 sati, ali priprema i priloge za središnje informativne emisije Mađarskog radija. Prošle godine je objavio 2 izuzetno zanimljiva priloga o hrvatskim nacionalnim parkovima u trajanju od 20 minuta, te je objavio i nekoliko priloga (u udarnim terminima u središnjim informativnim emisijama) o Hrvatskom tjednu u Budimpešti i o tijeku sezone u Hrvatskoj. 

Vrijeme emitiranja: 2008. godina