Predstavništvo Japan

PISANI MATERIJAL

Novinar: Maiko Matsuda radi kao urednica više od trinaest godina i objavila je brojne reportaže u mnogim zemljama. Hrvatsku je posjetila dva puta i svakim posjetom doprinijela predstavljanju Hrvatske japanskim turistima. Časopis „Madame Figaro Japon“ je jedan od najcjenjenijih i najčitanijih časopisa koji redovito predstavljaju turistička odredišta. Izdanje za kolovoz 2008. godine je posvećeno Hrvatskoj i predstavljan je Zagreb i okolica, Istra, Dubrovnik, Kvarner i otoci Mali Lošinj, Pag i Brač na 60 stranica. U reportaži su predstavljane najpopularnija turistička odredišta, ali i agroturizam, otoci i druga mjesta koja još nisu dovoljno poznata japanskom tržištu. Isto tako, predstavljen je hrvatski svakodnevni život i tradicija, gostoprimstvo domaćeg stanovništva, gastronomija, kvaliteta života i prirodne i kulturne ljepote. 

Naklada: 90.000 primjeraka 
Veličina reportaže: 60 stranica 
Vrijeme objavljivanja: 20. kolovoza 2008. 
Procijenjena vrijednost: cca 99.200.000 JPY 

TV MATERIJAL

Novinar: Yasuji Takahashi radi kao redatelj za televizijsku kuću TBS više od 16 godina. Prije dvije godine je postao redatelj programa The World Heritage i sudjelovao je u realizaciji mnogobrojnih programa u više od 13 zemalja. 

Televizijski program „The World Heritage“ televizijske kuće TBS je jedan od najgledanijih turističkih programa u Japanu. Emitira se svake nedjelje u 18:00 sati. U lipnju prošle godine emitiran je program u kojem je predstavljen Nacionalni park Plitvičkih jezera. Odlična režija i snimanje High Vision kamerom je prikazalo Plitvička jezera u punom sjaju prirodne ljepote. Još jedna zanimljivost programa je predstavljanje događanja na području Plitvičkih jezera tijekom domovinskog rata, što je doprinijelo boljem upoznavanju hrvatske bliske prošlosti i njezinog sadašnjeg stanja. 

Vrijeme emitiranja: 29. lipnja 2008. 
Duljina reportaže: 30 minuta 
Gledanost: milijunska gledanost 
Procijenjena vrijednost: cca. 90.000.000 JPY