Predstavništvo Italija

MILANO

PISANI MATERIJAL

Novinar: Franco Cogoli - fotograf koji od malih nogu putuje i prepoznaje tradiciju i različite stilove života. 

Do 2000. godine radi za lokalne listove kada objavljuje u mjesečniku „Weekend viaggi” prvu reportažu o Aljaski. Odmah nakon toga počinje s radom u svim važnim turističkim časopisima poput Bell'Italia u kojem vodi i stalnu rubriku, Bell'Europa, InViaggio, Meridiani,Traveller,Tuttoturismo e ItinerariTravel. 
Bell' Europa je jedan od najpoznatijih turističkih mjesečnika u Italiji u kojem se objavljuje velik broj reportaža o Hrvatskoj. Reportaža pod nazivom Hrvatska - Korčula, Karibi Europe - U potrazi za skrivenim blagom prekrasnim fotografijama prikazuje otok Korčulu sa svim svojim karakteristikama sto se vidi i u nazivu reportaže. Osim ljepote mora ovaj dalmatinski otok bogat je povijesnim znamenitostima i prošlosti koja je još uvijek sačuvana.

Naklada: 80.000 primjeraka
Veličina reportaže: 10 stranica
Procijenjena vrijednost: 250.000,00 €
Vrijeme objavljivanja: srpanj 2008. 

ISPOSTAVA ITALIJA - RIM

PISANI MATERIJAL

Novinar: Giorgio Bartolomucci - odgovorni urednik časopisa Area Wellness – La Pelle – La Pelle Beauty. 

Radi kao novinar i izdavač od 1988. godine. Surađuje s raznim novinama i časopisima (Panorama, Penthouse, La Repubblica, Paese Sera, Essere, Gambero Rosso), te TV emisijama (Italia Sera, Tam Tam, Droga che Fare, La posta del cittadino, TG3 ). Do sada je objavio više od 50 znanstvenih radova te priredio i objavio 7 tiskanih izdanja u kojima je bio autor ili suradnik. 

Reportaža pod nazivom „In Croazia per la Wellness SPA dell'Ambasador di Opatija“ opisuje Opatiju, kolijevku hrvatskog turizma koja dugi niz godina privlači okrunjene glave, i danas zahvaljujući blagoj klimi i bogatoj wellness ponudi mami brojne turiste u svim godišnjim dobima. Posebno se ističe ekskluzivnost Opatije, te kvalitetni sadržaji hotelske kuće Liburnia s naglaskom na «Five Elements» Wellness & Spa hotela Ambasador. 

Naklada: 55.000 primjeraka 
Veličina reportaže: 7 stranica 
Procijenjena vrijednost: 17.500,00 € 
Vrijeme objavljivanja: siječanj/veljača 2008.