Predstavništvo Velika Britanija

PISANI MATERIJAL - GRAND PRIX za najbolji pisani tekst

Wanderlust, vrlo ekskluzivni magazin specijaliziran za eko-turizam, avanturizam, istraživanje, aktivni odmor u destinacijama širom svijeta i globalnom nakladom od 100.000 primjeraka, u izdanju od ožujka 2007. objavio je posebnu reportažu na 10 stranica o Hrvatskoj novinara Tony Kellya u seriji „travel bluesprint"pod naslovom: „CROATIA, Beyond The Hype " (Hrvatska, iza fasade). U reportaži se dočarava cjelokupna Hrvatska, zemlja, ljudi, običaji te njezina raznolika turistička ponuda za svaki ukus i dob.

Novinar: Tony Kelly (Tony Kelly je veteran turističkog novinarstva, veliki prijatelj i poznavatelj Hrvatske o kojoj je tijekom desetak godina objavio veći broj reportaža u tisku. Autor je više posebnih vodiča o Hrvatskoj. Redovito piše reportaže za britanske kvalitetne novine i magazine: Times, Wanderlust, Sunday Express, RCI Holiday Magazine itd. Dobitnik je novinarskih nagrada uključujući i British Guild of Travel Writers (BGTW) Award, Best London Feature 2000, Majorca Tourist Board Diploma, Turistički novinar godine 2004. po izboru Spanish Tourist Office)

Naklada: 100.000 primjeraka

Veličina reportaže: 10 stranica

Vrijeme objavljivanja: ožujak 2007. godine

TV MATERIJAL

Slijedom snimanja koje su za BBC World u lipnju 2007. zajednički organizirali HTZ i regionalne turističke zajednice, prva u seriji od 3 emisije o Hrvatskoj emitirana je u trajanju od 30 minuta 27. srpnja 2007. na prestižnoj globalnoj mreži BBC World TV koja se gleda u cijelom svijetu. Program je komentirala popularna voditeljica BBC World Thallia Wadell- Pellegrini, a prikazani su: Kvarner, Cres, Pula, Brijuni i Zagreb.

Režiser: Mike London (Mike London, ima iza sebe dugogodišnje medijsko iskustvo kao novinar, reporter, redatelj na radiju i televiziji, a u BBC-u radi od 1995. godine. U svojoj ulozi redatelja i urednika BBC World prestižnog turističkog/putopisnog programa Fast Track snimao je programe diljem svijeta od Kazahstana, preko Hong Konga do Perua u Južnoj Americi)

Vrijeme emitiranja: srpanj 2007. godine

Duljina reportaže: 30 minuta