Predstavništvo Španjolska

PISANI MATERIJAL

Reportaža pod naslovom „Peninsula de Istria - La costa más azul de Croacia" („Poluotok Istra - Najbistrija obla Hrvatske") na 20 stranica u jednom od najčitanijih turističkih časopisa „Viajar" u Španjolskoj. Nominirana reportaža Istru i njenu povijest, kulturno bogatstvo koje se vidi u raznolikosti stilova u gradovima od Poreča do Pule, njegovanu prirodu, govori o kozmopolitskom stanovništvu i kvalitetnoj turističkoj ponudi.

Novinar: Jaime González de Castejón, (rođen 1963. godine je freelancer specijaliziran za reportaže o putovanjima i od 2002. redovan je suradnik časopisa "Viajar". Veliki je ljubitelj putovanja i kultura koje njima otkriva. Proputovao je 5 kontinenata kako bi realizirao svoje reportaže. Kao freelancer, objavljuje reportaže i u drugim španjolskim medijima.)

Naklada: 60.000 primjeraka

Veličina reportaže: 20 stranica

Datum objave: kolovoz 2007. godina

TV MATERIJAL

Emisija „Planeta Finito" snimljena u Hrvatskoj u travnju 2007. godine emitirana je prvi puta u svibnju i od tada je imala 2 reprize.

TV kanal „La Sexta" je privatni kanal, a za samu produkciju programa „Planeta Finito" zadužena je firma „Globomedia", najvažnija producentska kuca u Španjolskoj, osnovana 1993. godine.

Novinarka: Ángeles García Mayor (Ángeles García Mayor radi kao direktorica produkcije Globomedia. Od 1994. radi u producentskoj kući Globomedia i zaslužna je za lansiranje čitave serije popularnih emisija za Španjolsku nacionalnu televiziju, te za niz drugih nacionalnih i regionalinih TV postaja, među kojima se ističu: Antena 3TV, La Sexta, ETB1, Telecinco, Telemadrid, itd.)

Vrijeme emitiranja: 5. svibnja 2007. i 15. kolovoza 2008. godine

Gledansot: 4%