Predstavništvo Skandinavija

PISANI MATERIJAL

Reportaža "Istrien - Kroatiens Toscana" u danskom lifestyle magazinu "Mad&Bolig" predstavlja jednu drugu stranu Istre - udaljenu od obale i turizma; zelene brežuljke i šarmantna mala mjestašca gdje je fokus usmjeren na zdravu hranu i intimnu domaću atmosferu. 

Novinar: Jesper With (Jesper With radi kao nezavisan novinar sa sjedištem u Kopenhagenu. O Hrvatskoj piše od 2002. godine s naglaskom na društvo, politiku i poslovanje u Hrvatskoj. Međutim sve više piše i o putovanjima u Hrvatsku, njezinoj gastronomiji, vinima i slično. Oženjen je za Hrvaticu te razumije i malo govori hrvatski.)

Naklada: 39.721

Veličina reportaže: 7,5 stranica

Datum objave: srpanj/kolovoz 2007. godine

TV MATERIJAL

TV serija "Istrien rund" - prikazana na dva TV-programa koja su emitirana 2007. obraća se grupi danskih obitelji koje planiraju camping-odmor u Hrvatskoj.
Pored praktičnih savjeta o samom putovanju, camping-destinacijama i znamenitostima novinarka se obraća gledatelju jezikom i stilom koji odiše jednostavnošću i prisnošću.
Mnogi Danci inspirirani programom kontaktirali su predstavništvo u Danskoj.

Novinarka: Anne-Vibeke Isaksen (Anne-Vibeke Isaksen je novinarka za koju slobodno možemo reći da je izvrstan poznavalac camping ponude širom svijeta. Ane-Vineke je poznata i popularna voditeljica putopisnig programa na danskoj televiziji i zajedno sa suprugom fotografom Rasmus Schønningom obišla je više od 70 zemalja svijeta. Gospođa Isaksen je i urednica najpopularnijih camping-stranica na skandinavskom tržištu(www.campingdenmark.com/ - www.campingdanmark.dk/ ,www.campingnorway.com/ - www.campingnorge.no/, www.campingsweden.com/ - www.campingsverige.se/)

Vrijeme emitiranja: 31.10.2006.- 4.02.2007.

Trajanje reportaže: 2 emitiranja po 25 minuta, ukupno: 50 minuta

Gledanost: 1.100.000 gledatelja