Predstavništvo Rusija i Ukrajina

PISANI MATERIJAL

Časopisi „Vim Avia" i UAM (Ural Airline magazine) su popularne publikacije koje se stavljaju čitateljima na raspolaganje na regularnim i charter letovima Ural Ailines kompanije, na svim aerodromima u Rusiji, te prodaju na kioscima i u brojnim supermarketima diljem Ruske Federacije. U 2007. godini u tim časopisima objavljene su zaista impozantne serije reportaža o turističkoj Hrvatskoj. Prvo je u časopisu UAM (Ural Airline Magazine) u broju 2 (ožujak/travanj 2007.) objavljena reportažu o nudizmu u Hrvatskoj. Zatim je najprije u časopisu Vim Avia br 12 (travanj 2007.) na 6 stranica pod naslovom: "Hrvatska poziva u goste" objavljena zaista vrlo interesantna reportaža o Hrvatskoj, gdje su u prvi plan izdvojeni kuharski specijaliteti u kojima turisti mogu uživati boraveći u našoj zemlji, te je na zanimljivi način prikazana sva raskoš i kvaliteta vina u Hrvatskoj. I na kraju, u trećoj objavljenoj reportaži o turističkim mogućnostima i ljepotama u Hrvatskoj, u časopisu Vim Avia br 13 (svibanj 2007.) pod nazivom Modno u Hrvatskoj daje se naglasak na posebne trendove u turističkoj ponudi Hrvatske.

Novinarka: Olga Koinova (Olga Koinova je od 2000. godine glavna urednica i novinarka časopisa Ural Airlines Magazine. Autorica je brojnih članaka o svjetskom turizmu i raznim turističkim destinacijama širom svijeta te naravno brojnih članaka o Hrvatskoj.) 

Datum objave: ožujak, travanj, svibanj 2007.

UKRAJINA - PISANI MATERJAL

Nominirana novinarka Iryna Gorobets je kao zaista iskusni i priznati novinar, odlučila jednom serijom reportaža pokazati Hrvatsku u neobičnom, ali pravom i iskrenom svjetlu s vrlo interesantnim sadržajima, promatrano očima turista. Tako je najprije u broju No 2/2007 časopisa Međunarodni turizam, najpriznatijeg turističkog časopisa u Ukrajini, u članku "Evropa - iz prve ruke", prikazala našu zemlju čarobno lijepom , s ljudima visokog kulturnog, stručno-profesionalnog nivoa. Odmah iza toga u broju 3/ 2007. godine, Iryna Gorobets je vrlo suvereno pokušala opisati Hrvatsku kroz riječi i način kako na našu zemlju gleda Veleposlanik Hrvatske u Ukrajini, g. Željko Kirinčić. I na kraju, u broju 4 časopisa Medjunarodni turizam, pod naslovom "Poreč- srce u srcu Hrvatske", novinarka i glavna urednica tog časopisa, na 8 stranica opisuje grad Poreč, ali i cijelu regiju Istru. Ovo je samo dio onoga što Iryna Gorobets radi u promociji naše zemlje. Međutim zaista bi bilo teško nabrojati sve njene druge aktivnosti kojima nastoji promovirati i građanima Ukrajine učiniti dostupnim turističku Hrvatsku.

Novinarka: Iryna Gorobets (novinarka Iryna Gorobets danas je predsjednica Tourism Publishing House koji je i 1992. godine osnovala, putem kojeg izdaje 3 edicije: International Tourism, Catalogue of Tours International Tourism, Welcome to Ukraine Magazines. Iryna Gorobets član je FIJET-a, posjeduje diplomu vlade Dubaia za vrlo uspješnu promociju Dubaia kao turističke destinacije, zahvalu vlade Malezije za promociju Malezije kao turističke destinacije. Također je ambasador dobre volje Ukrajine i Izraela).