Predstavništvo Poljska

PISANI MATERIJAL

Od prošle godine 26 kolumni objavljenih u Newsweek-u od strane gospodina Bikonta, samo Hrvatska imala je čast da se o njoj (osim Poljske) piše dva puta. Naslov teksta je «Kulinarna razglednica».

U uvodu samoga teksta autor jednostavnim riječima opisuje Hrvatsku:

«Zahvaljujući raznolikosti svoje kuhinje, Hrvatska je idealno mjesto za odmor pravih gastro hedonista!».

Uz duhovitu i autentičnu fotografiju tekst obogaćuje recept po njegovom izboru, od svježe ulovljenih škampi s njokima.

Novinar: Piotr Bikont (Novinar, publicist, kulinarski kritičar, kazališni i filmski režiser, prevoditelj, performer. U zadnjih nekoliko godina, Piotr Bikont je najpoznatiji u duetu s jednom od najvećih medijskih zvijezda, Robertom Makłowiczom (Robert Makłowicz dobitnik je Zlatne penkale 2005.), gdje zajedno objavljuju vlastite tjedne kolumne o kulinarstvu u najpoznatijem i najčitanijem poljskom tjedniku, Newsweek Polska.)

Naklada: 350.000 primjeraka

Veličina reportaže: 1 stranica

Datum objave: 29. srpnja 2007.

TV MATERIJAL

Naziv reportaže: «Hrvatska iza kamere» u trajanju od 7 minuta sniman je početkom svibnja 2007., u sklopu vrlo uspješnog projekta «Vremenska prognoza uživo iz Hrvatske» za TV postaje: TVN Meteo i TVN 24, poljske inačice CNN-a, koji uspješno organiziraju navedene TV postaje i predstavništvo HTZ-a u Poljskoj. Ovaj program, iako nije bio planiran u programskoj shemi, u nekoliko navrata emitiran je na navedenim TV postajama.

Novinarka: Agnieszka Cegielska (Riječ je o mladoj, prekrasnoj i nadasve pametnoj Poljakinji, koja nikoga tko je sluša i gleda ne ostavlja ravnodušnim. Prije svega zbog krajnje iskrenog načina uvjeravanja u ono o čemu priča i što pokazuje. Iako, vrlo mlada vijekom Agnieszka je rutinirani profesionalac sa povelikim životnim i radnim iskustvom, koja je uspjela putovati i boraviti u brojnim dijelovima svijeta, od Japana, Španjolske i drugih dijelova svijeta.)

Vrijeme emitiranja: lipanj 2007. godine

Gledanost: 1.500.000 gledatelja

Trajanje reportaže: 7 minuta