Predstavništvo Mađarska

PISANI (Internet) MATERIJAL

Suradnja s Ágnes Féderer započela je sada već daleke 1997.godine. Prepoznavajući njezinu naklonost prema Hrvatskoj često smo ju nagovarali da se preseli u Hrvatsku i odatle piše za mađarske medije, budući da je u mađarskom medijskom prostoru premalo svakodnevnih informacija o Hrvatskoj. Gotovo svake godine sudjelovala je na našim studijskim putovanjima u Hrvatsku. Rezultat suradnje su brojni prilozi u matičnom dnevnom listu Népszabadság, no o Hrvatskoj je pisala i u drugim novinama, novinskim prilozima, tjednicima, magazinima, na radio postajama, na televizijama i filmovima. Međutim, kruna njezina djelovanja su posebne Internet stranice u okviru matičnog portala dnevnih novina Népszabadság www.nol.hu/adria. U Mađarskoj, kako kod čitatelja tako i među kolegama uživa veliki ugled, dobitnik je nekoliko stručnih novinarskih nagrada i priznanja. O njezinu ugledu govori i činjenica da bez nje nikada ne bi bilo stranica "adria" na portalu njezinih matičnih novina. O njezinoj naklonosti prema Hrvatskoj, napose Dalmaciji, govori i činjenica kako je naučila govoriti hrvatski. Na stranicama postoje brojne kolumne u kojima je moguće iščitavati najvažnije i najsvježije informacije o Hrvatskoj, ali isto tako i korisne informacije, preporuke (o vremenu u Hrvatskoj, o vjetrovima, o kvaliteti mora, o tomu što jesti, gdje jesti, gdje odsjesti, kako stići na željeni cilj, o aktivnom odmoru, trajektnim linijama, o autocestama i stanju na njima, savjet kako pronaći najbolje odgovore na najčešća pitanja i ostalo ...), gotovo sve ono što se može naći i na našim stranicama te još dodatno na stranicama nekih od brojnih putničkih agencija. Međutim, njezina kolumna "Az én Adriám" (u prijevodu "Moj Jadran"), u stvari njezin blog, najbolje pokazuje njezinu ljubav, naklonost i razumijevanje prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Novinarka: Ágnes Féderer je 17 godina pisala za novine u Budimpešti i 10 godina sanjala o hrvatskom moru. U svibnju 2007. godine preselila se u Split, a od kraja iste godine živi u Sloveniji. Suradnja između novinarke i predstavništva HTZ-a u Mađarskoj traje već više od 10 godina, a rezultat toga su brojni prilozi u matičnom dnevnom listu „Népszabadság", no o Hrvatskoj je pisala i u brojnim drugim novinama. Kruna njezinog djelovanja je posebna Internet stranica u okviru matičnog portala dnevnih novina „Népszabadság"www.nol.hu/adria. Sama je izabrala drugo ime „Jadranka")

Vrijeme objavljivanja: 2007.

TV MATERIJAL

Serijal emitiran na RTL Klub televiziji Adria Ahogyan mi szeretjük! (u prijevodu; "Jadran, kako to mi volimo"). U serijalu su poznati mađarski glumci obišli nekoliko naših destinacija te u kraćim pričama predstavili hrvatske turističke vrednote mađarskim gledateljima. Procijenjeno je kako je serijal ostvario preko 40 milijuna kontakata s mađarskim gledateljima.

Novinar: László Szűcs (realizator i režiser, te producent, serijala emitiranog na RTL Klub televiziji Adria. Ahogyan mi szeretjük! Suradnja predstavništva HTZ-a u Budimpešti s novinarom traje od 1999. godine a kruna suradnje je prošlogodišnja kampanja provedena na komercijalnoj TV RTL Klub, te u nekoliko novina u Mađarskoj. Po prvi puta je, na prijedlog gospodina Szűcsa , kampanja provedena serijom kraćih filmova, a ne spotovima.)

Vrijeme emitiranja: 2007. godina

Dužina reportaže: 8,6 sati (520 min.)

Gledanost: 20,2 milijuna kontakata