Predstavništvo Češka

 

PISANI MATERIJAL

Članak „Udaljeni pokorni osamljenik - Vis", objavljen u IN Magazinu, koji je tjedni prilog najrenominiranijeg dnevnika u Češkoj „Hospodarske noviny" te ukupan doprinos gospodina Wehlea kao glavnog urednika u promoviranju Hrvatske kroz niz članka o Hrvatskoj objavljenih u IN magazinu tijekom 2007. godine

Novinar: Tomaš Wehle (Tomaš Wehle rođen je 10. travnja 1977. u Plznju, Republika Češka. Završio je Pedagoški fakultet u Plznju, a danas radi kao glavni urednik IN Magazina, tjednog priloga Gospodarskih novina)

Naklada: 60.000 primjeraka

Veličina reportaže: 3 stranice

Datum objave: 25. srpnja 2007. godine

TV MATERIJAL - Grand Prix za najbolju TV reportažu

Trinaestodijelni serijal „Opažanja iz drugih krajeva - Hrvatska očima Jaroslava Skalickog", zajednički projekt Češke televizije - studio Ostrava i Češkog radija koji je bio emitiran na programu Češke televizije od 31.10.2006. - 4.02.2007. Snimanje je obavljeno u okviru studijskog putovanja od 10.-24.9.2006. kada je TV ekipa obišla Zagreb, Istru, Kvarner i Dalmaciju. Sam serijal čini 13 epizoda u trajanju od po 5 minuta emitiranih na 1. programu Češke televizije sa po 2 reprize na ČT1 i ČT2: „Dobro došli", „Zagreb - zeleni grad", „Češke veze", „Odmor na svjetioniku", „Bevanda i gemišt", „Zašto je more slano, striček?", „Titovi Brijuni", „Made in Croatia", „Riba pliva triput", „Trogir - dragulj Dalmacije", „Raj na zemlj", „Žabe s Neretve", „Aleja glagoljaša". U okviru ovih 13 epizoda autor je vrlo kompleksno obuhvatio hrvatsku svakodnevicu, gostoljubivost, prirodne ljepote, ne zaboravljajući na posebnosti. Ovaj serijal dao je veliki doprinos u približavanju hrvatske svakodnevice, kulture i turističkih znamenitosti češkim gledateljima.

Novinar: Jaroslav Skalický (Jaroslav Skalický cijeli je svoj radni vijek posvetio radu na radiju posebno se baveći turizmom i putopisnim izvještavanjem. Danas je zaposlen na Češkom radiju. Prije nekoliko godina počeo je surađivati s Češkom televizijom - studio Ostrava na ciklusu emisija „Zapažanja iz drugih krajeva". Redovito objavljuje članke u priznatim časopisima „Lide a země" i „Země světa" za čije je monotematske brojeve o Hrvatskoj pridonio nizom članaka.)

Vrijeme emitiranja: 31.10.2006.- 4.02.2007.

Duljina reportaže: 13 epizoda, 5 minuta svaka, ukupno: 65 minuta

Gledanost: 400.000 gledatelja