Turistička ponuda Hrvatske predstavljena na Virtuoso Travel Week-u u Las Vegasu 

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 19.08.2022 - 15:05

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u SAD-u i TZ grada Dubrovnika sudjeluju i predstavljaju hrvatsku turističku ponudu te ponudu grada Dubrovnika na Virtuoso Travel Weeku, jednom od najznačajnijih turističkih događanja na američkom kontinentu koji se održava od 13. do 19. kolovoza te okuplja predstavnike najutjecajnijih turističkih subjekata specijaliziranih za luksuzna i iskustvena putovanja, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u Leila Krešić-Jurić. Sastancima je prisustvovala i voditeljica Ispostave HTZ-a u Los Angelesu Iva Bahunek

"Na spomen Hrvatske dojmovi na Virtuoso Travel Week-u  iznimno su pozitivni, utisci agenata i njihovih klijenata su izvrsni i s pravom možemo očekivati daljnji rast i u broju dolazaka i u prosječnim danima boravka u našoj zemlji. Na spomen Hrvatske dojmovi su iznimno pozitivni, utisci agenata i njihovih klijenata su izvrsni i s pravom možemo očekivati daljnji rast i u broju dolazaka i u prosječnim danima boravka u našoj zemlji. Asocijacija na Hrvatsku su prvenstveno Dubrovnik te Split i Hvar, no sve više se traži i Istra kao „nova“ destinacija“, izjavila je Leila Krešić-Jurić.

Virtuoso je jedna od vodećih međunarodnih mreža putničkih agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja i iskustva koja broji preko 20.000 agenata i savjetnika za putovanja, sa sjedištem u Teksasu, a HTZ je već niz godina Virtuoso Preferred Partner čime je omogućeno predstavljanje Hrvatske najzahtjevnijim američkim putnicima. Ovogodišnje izdanje uživo je okupilo 4.300 turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta i još gotovo 1.000 online pratitelja. Najveći broj agenata stigao je iz SAD-a, a brojni su bili i agenti iz Latinske Amerike, Kanade i Australije. 

Uz HTZ i Turističku zajednicu grada Dubrovnika, Hrvatsku su predstavili i drugi Virtuoso članovi, kao što je hotelska grupacija Maistra, hotel Villa Dubrovnik, turistička agencija Calvados te TZ Grada Zagreba.