Najveće potpore za projekte u turizmu Varaždinske županije do sada

TZŽ referenca: Varaždinska
Objavljeno: pon, 31.01.2022 - 10:53
Siniša Sović
Siniša Sović
Kuća za odmor Fazanov brijeg

Ruralni dijelovi Varaždinske županije gotovo da nisu imali smještajnih kapaciteta do prije nekoliko godina.  S obzirom na to da je upravo privatna inicijativa presudna za razvoj turizma, značajan poticaj dala su im bespovratna sredstva koja svake godine dodjeljuje Varaždinska županija. Upravo zbog njih danas je privatni smještaj perjanica županijskog turizma i sinonim kvalitete smještaja.

Do sada je za ukupno 223 projekta odobreno preko tri milijuna kuna, a u protekle tri godine 68 obitelji se po prvi puta uključilo u priču o turističkom uspjehu u Varaždinskoj županiji. Potpore se nastavljaju i dalje te će Županija ove godine putem javnog poziva, koji će biti objavljen na web stranicama 1. veljače, dodijeliti rekordnih 1 300 000 kuna bespovratnih potpora za ulaganja u turizmu. Riječ je o najvećem županijskom bespovratnom poticanju razvoja turizma, odnosno privatnog smještaja u Hrvatskoj.

Poziv je od početka posebno vrednovao zeleno i digitalno, što su prepoznali i iznajmljivači koji su veliku pozornost posvetili energetskoj učinkovitosti, zbrinjavanju i selektiranju otpada, kompostiranju i odabiru prirodnih materijala. Turizam se tako na ovom području razvija zeleno, održivo i kvalitetno, a županija se pozicionira kao sigurna i odgovorna destinacija.