Varaždinska

Franjevački trg 7
42000 Varaždin
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Miran Bojanić Morandini
Predsjednik županijske turističke zajednice
Radimir Čačić

46.31112, 16.339517

Novosti iz TZŽ-a

9. MOP Špancirfest

9. MOP Špancirfest

12.10.2020. -
Varaždinska
Ovogodišnje 9. izdanje MOP Špancirfesta donosi digitalno-kreativan program inspiriran vremenom u kojim živimo. U tri dana festivala održat će se pet radionica digitalnog karaktera, multimedijalan performans, online predavanje, izložba, nekoliko predstavljanja radova iz digitalnog stvaralaštva, a održavat će se i mini koncerti. MOP Špancirfest održava se od 15. do 17. listopada.
Varaždinska vina briljirala na Decanteru

Fantastičan uspjeh: vina iz Varaždinske županije osvojila čak 22 medalje na Decanteru u Londonu!

12.10.2020. -
Varaždinska
Čak 22 medalje i 11 preporuka su vina iz Varaždinske županije osvojila na najprestižnijoj svjetskoj izložbi, na 17. Decanter World Wine Awards u Londonu! Riječ je o fantastičnom uspjehu, o čemu jasno govori podatak da je Varaždinska županija po broju medalja, priznanja i prijavljenih uzoraka druga najuspješnija u Hrvatskoj.
„Varaždinski klipič“ dobio oznaku zemljopisnog podrijetla

„Varaždinski klipič“ dobio europsku oznaku zemljopisnog podrijetla

12.10.2020. -
Varaždinska
Europska komisija (EK) je u Službenom listu Europske unije od 6. listopada 2020. godine objavila da je Varaždinski klipič dobio europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. Time je 'Varaždinski klipič' upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije, a potrošaču se jamči kupnja autentičnog proizvoda.
IZLOŽBA AQUAE IASAE - TAJNE RIMSKOG IZVORIŠTA

IZLOŽBA AQUAE IASAE - TAJNE RIMSKOG IZVORIŠTA

28.09.2020. -
Varaždinska

Izložba kamenih spomenika postavljena je uz rimsku baziliku u Arheološkom parku u Varaždinskim Toplicama, kao svojevrsna najava njihovog trajnog smještaja na lokalitetu, u budućem izložbenom objektu. Radi se o 9 od ukupno 50-ak izuzetno vrijednih spomenika nađenih u istraživanjima izvorišnog bazena, a koji su bili posvećeni raznim božanstvima vezanim uz zdravlje i ozdravljenje.
Garantirano z Varaždinske županije

Garantirano z Varaždinske županije

28.09.2020. -
Varaždinska
Varaždinska županija će se 2. i 3. listopada već dobro poznatom manifestacijom „Garantirano z Varaždinske županije“ po treći put predstaviti Zagrepčanima i njihovim gostima na glavnom zagrebačkom trgu.