Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto po uzoru na svjetske centre zabave

TZŽ referenca: Zadarska
Objavljeno: čet, 23.06.2022 - 13:42
Dalmaland
Fun Park Biograd
Piratski zaljev Fun Parka Biograd

Dalmaland će pripojiti vodene atrakcije tematskim cjelinama Fun Parka Biograd, a Hrvatska dobiti jedinstveno mjesto zabave po uzoru na svjetske centre zabave. Bazeni, tobogani, vodeni spustovi pridružit će se već poznatom Jurskom svijetu, Svemiru, Piratskom zaljevu i Divljem Zapadu u sadašnjem Fun Parku Biograd i spojiti vožnje na atrakcijama, tematsku zabavu s kupanjem. Također, Hrvatska će s ovakvim jedinstvenim zabavnim svijetom biti uz bok samo nekoliko zemalja u Europi i svijetu.

U Fun parku Biograd počinje izgradnja vodenog parka i vodenih atrakcija cjeline nazvane Dalmaland. Svečanom postavljanju kamena temeljca, održanom 15. lipnja, prisustvovali su mnogobrojni uzvanici iz županije, općina, turističkih zajednica, hotela, sponzora, predstavnici Erste banke, predsjednik HGK Zadarske županije Denis Ikić, predstavnik Zadarske županije Ante Vukašin i gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez, dok je blagoslov vodio don Frane Šindija mladomisnik u Biogradskoj župi.

Projektanti vodenog parka i izvođači građevinskih radova su hrvatske tvrtke, dok će vodene atrakcije postavljati svjetski poznata firma Polin Wateparks koja je do sada konstruirala tobogane za preko 50 svjetskih vodenih parkova. Predviđeni kraj radova i otvorenje Dalmalanda je svibanj 2023.

Izgradit će se sljedeće atrakcije:

- bazen na valove s umjetnim valovima posebno je mjesto za uživanje i relaksaciju nakon adrenalinskih tobogana, svako malo dolazi plima i nosi sa sobom val za valom
- dječji vodeni tobogani i bazen u kojima je osigurano bezbrižno prskanje za najmlađe, s vodenim topovima, toboganima i vodenim fontanama
- vodeni tobogani s bazenom koji se sastoje od vodenih spustova različitih visina s mnoštvom svjetlosnih i zvučnih efekata u kojima će uživati cijela obitelj u sigurnim uvjetima na više od dva kilometra staza
- bazen za skokove u vodu kao prava vodena oaza zabave i smijeha za sve uzraste
- adrenalinski brzi tobogani looping rocket koji postiže nevjerojatnu brzinu od 12,56 m/s te windigo od 11.07 m/s. Bazeni će imati ugrađene toplinske pumpe za grijanje.

Za sezonu 2023. nabavit će se i nova oprema i cijeli Fun park Biograd prijeći na cashless plaćanje uz narukvice s RFID čitačem. Ukupna investicija vrijedna je 50,000.000,00 kuna, ulaganje će se izvršiti iz kreditnih sredstava Investicijskog kredita Erste banke, osigurat će dodatnih 30 radnih mjesta tako da će broj zaposlenih u Parku iznositi 100 zaposlenika, od čega je 30 stalno zaposlenih.

S obzirom na veliku sezonalnost turizma i vrućine unutar ljetnog perioda, bilo je potrebno iskoristiti poziciju u samom centru dalmatinske obale što će zasigurno povećati prihode i lokalnih poduzeća od hotela, ugostiteljskih i privatnih obrta te dovesti Zadarsku županiju u sam vrh posjećenosti turista, kako domaćih tako i stranih.

Proširenje s vodenim parkom bit će korak u viziji stvaranja jedinstvene zabavne zone Fun paka Biograd, a uz dosadašnje cjeline Svemir Divlji Zapad i Piratski dio i Jurski svijet vodeni park Dalmaland stat će uz bok najvećim centrima zabave te osigurati vrhunski provod kakav ne postoji u ovom dijelu Europe.