:BRUT Vukovar 2022.

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno: pet, 26.08.2022 - 13:00
:BRUT Vukovar 2022.
Vukovarski triatlon klub
Istražite skrivene staze Vukovara i Vučedola na dva kotača

Na dodiru Slavonije i Srijema, tamo  gdje Dunav ljubi nebo, ovoga ljeta stiže nam biciklistički izazov

U Vukovaru se od 1. do 3. rujna održava :BRUT VUKOVAR 2022. (Bike rural trail Vukovar) u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba. Sama biciklistička utrka na 25, odnosno 50 kilometara održat će se u subotu, 3. rujna. Početak utrke je u 16.00 sati na vinogradarskom imanju Goldschmidt, gdje je i cilj iste. Tu će se održati program prije i poslije utrke. 

S obzirom na to da je staza kružnog oblika, biciklisti u trci na 25 kilometara voze jedan krug, a na 50 kilometara dva kruga.

Ovdje, na istoku Hrvatske, gdje dah zastaje od ljepote i nevjerojatnih prizora prirode, doživite svoju avanturu i trenutke za pamćenje. Kako ništa u životu nije jednostavno ni lagano, tako se i kod ove staze smjenjuju lakše i teže dionice, ali ukupan dojam je da je iskustvo nezaboravno, a staza atraktivna. Smjenjuju se tu polja i vinogradi, ravnica i brežuljci, šume i rijeke, muzeji i spomenici, na relativno malom prostoru, što se rijetko gdje može sresti. Mistično i čarobno uz neodoljivi miris Dunava.

Dani koji prethode utrci također su ispunjeni atraktivnim sadržajima i obilascima grada biciklom. Za četvrtak, 1. rujna planiran je obilazak vukovarske Street art galerije biciklima (VukovART), kao i zaštićene industrijske baštine Bata Ville u Borovo naselju

Petak je rezerviran za dječju utrku na 100 metara u centru Vukovara i radionicu o sigurnosti u prometu u dopodnevnim satima, a za popodne je predviđen obilazak znamenitosti – turistički obilazak Vukovara biciklom i nakon toga kušanje domaćih delicija na wine&food terasi zadruge Vrhunsko vukovarsko.

Nikako ne propustite ovaj jedinstveni događaj i istražite skrivene staze Vukovara i Vučedola na dva kotača!