Vukovarsko-srijemska

Glagoljaška 27
32100 Vinkovci
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Rujana Bušić Srpak
Predsjednik županijske turističke zajednice
Božo Galić

45.2910248, 18.8010483

Novosti iz TZŽ-a

Festival cvijeća u Vukovaru

Festival cvijeća u Vukovaru: Od 26. do 28. travnja uživajte u raskošni cvijeća i ukrasnih biljaka

15.04.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Krajem travnja svake se godine u centru Vukovara održava Festival cvijeća koji okuplja lokalne i regionalne uzgajivače biljaka, cvjećare, aranžere i ostale srodne obrtnike i ljubitelje cvijeća i ukrasnih biljaka. Ove godine će svoje najbolje primjerke na platou ispred Radničkog doma pokazati od 26. do 28. travnja.
Nora – trenutak pobune

Dječja predstava „Nora – trenutak pobune“ dolazi u Vukovar

18.03.2019. -
Vukovarsko-srijemska
U Hrvatskom Domu Vukovar 19. ožujka s početkom u 20 sati održat će se dječja predstava "Nora - trenutak pobune" u izvedbi Umjetničke organizacije Tragači i zagrebačkog Centra KNAP. Predstava se odvija po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.
Dani UHPA-e u Vinkovcima

Dani UHPA-e u Vinkovcima od 21. do 23. ožujka

04.03.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Dani UHPA-e 2019. održat će se od 21. do 23. ožujka u najstarijem europskom gradu, Vinkovcima. Trodnevni program donosi zanimljive prezentacije, stručna predavanja i društvena događanja namijenjena članovima UHPA-e, ali i ostalim dionicima hrvatskog turističkog sektora. 
Pokladno jahanje u Vinkovcima

Pokladno jahanje u Vinkovcima: Uz kolače, rakiju i tamburaše doživite jedinstvenu tradiciju ovog kraja

19.02.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Tradicionalno Pokladno jahanje u Vinkovcima ove se godine održava 23. veljače s početkom u 11 sati. Kao i uvijek, sugrađani će dočekivati i častiti povorku kolačima, vinom, rakijom i toplim napitcima, a pred gradskom upravom pridružit će im se gradonačelnik, predstavnici Turističke zajednice i tamburaši. 
Noć muzeja Vukovar

Noć muzeja: Besplatno posjetite Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture

22.01.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Vukovarski muzeji i ove će godine sudjelovati u Noći muzeja 1. veljače te će ulaz u Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz i Muzej vučedolske kulture biti besplatan od 18 do 1 sat iza ponoći. Muzeji će predstaviti iskustva u primjeni digitalne tehnologije u radu svojih institucija.