Zvijezda najveće Netflixove uspješnice odmara u Istri

TZŽ referenca: Istarska
Objavljeno: pet, 13.08.2021 - 15:58
Igor Zirojević
Igor Zirojević
Arena u Puli

Glavna glumica serije "Bridgerton", Britanka Phoebe Dynevor, nedavno je na svom Instagram profilu objavila detalj s odmora u Istri, konkretno Balama. U ljepotama istarskog poluotoka, kako se moglo doznati, uživa u društvu prijateljice Sabrine Bartlett, a svoje doživljaje i dalje dijeli s 2,6 milijuna pratitelja koliko ih broji na Instagram profilu. Riječ je o izvrsnoj prilici za promociju Istre, tim više Phoebe Dynevor obilazi različite lokacije dajući uvid u bogatstvo kulturne i prirodne baštine, pa se tako među njenim nedavnim objavama na među “pričama” može vidjeti vožnja biciklom kroz istarske vinograde te posjet pulskoj Areni. Inače, "Bridgerton" je sam Netflix proglasio svojom najuspješnijom serijom, uz podatak da je ovu povijesnu, kostimiranu romansu pratilo čak 82 milijuna kućanstava diljem svijeta.

Istra, sa svojim ljepotama, vrhunskom gastronomskom ponudom te raznovrsnošću doživljaja I ove godine opravdava status jedne od najpopularnijih mediteranskih destinacija. Turistički rezultati navedeno višestruko potvrđuju. Naime, osim što Istra bilježi najveći broj gostiju u ukupnom broju turista, ponosi se i svojim turističkim prvacima - Rovinj je prvi sredinom srpnja zabilježio milijunto noćenje, a u prvom tjednu kolovoza i nadmašio rezultate iz rekordne 2019. Nakon Rovinja, milijunto ovogodišnje noćenje prebacili su Poreč i Medulin, a potom se biranom društvu pridružio i Umag. Svi umaški kapaciteti, kako prenosi HUT Weekly news, su puni, uključujući kampove i privatni smještaj, a proteklog vikenda je u gradu bilo tri posto više turista nego 2019.

Istra je 12. kolovoza dosegla i turističke brojke koje odgovaraju ukupnom turističkom prometu ostvarenom tijekom 2020., a uz nastavak povoljnih epidemioloških trendova i turističkih kretanja, veseli se uspješnom nastavku sezone.