Predstavništvo Njemačka

PISANI MATERIJAL

Novinarka: Tina Engler - radi kao PR savjetnik i od 2000. godine živi i radi u Hamburgu kao slobodna novinarka – specijalizirala na temama o putovanjima i autorica je mnogobrojnih reportaža u poznatijim časopisima i revijama za žene kao što su „SHAPE“, „Joy“, „TopHotel“, „Abenteuer&Reisen“, „Tours“, „Madame“, „Petra“ i „Jolie“. 

Članak u časopisu za žene „Joy“ pod naslovom „Kroatien – Wo der Sommer bis Oktober dauert „ Hrvatska – gdje ljeto do listopada traje“ - na pet stranica predstavlja „trendy“ odredišta na jugu Hrvatske. Boravila je u Splitu, Hvaru i Dubrovniku otkrivajući „in- lokacije“: restorane, cocktail barove, kafiće i dizajnerske trgovine. 

Naklada: 411.322 primjeraka 
Veličina reportaže: 5 stranica 
Datum objave: listopad 2008. 
Procijenjena vrijednost: 109.500 € 

Novinar: Albrecht Heinz dugi niz godina kao urednik različitih „life-style“ magazina. Od 1998. godine radi kao slobodni novinar za magazine poput "Der Feinschmecker", "Wein-Gourmet", "Mare", "Merian", "GEO Special", "Cosmopolitan" – specijalizirao se na temama putovanja, gastronomija i enologija. Časopis za gurmane "Der Feinschmecker" u svojem izdanju za kolovoz na dvanaest stranica približava okuse i mirise srednje i južne Dalmacije pod naslovom „Dalmatien, zeitlos schön „ (Dalmacija – bezvremenski lijepa). Autor je na svom putovanju posjetio Split, Omiš, Hvar, Brač i Dubrovnik i opisuje delicije lokalne kuhinje i preporuča restorane i hotele. 

Naklada: 100.091 primjeraka 
Veličina reportaže: 12 stranica 
Datum objave: kolovoz 2008. 
Procijenjena vrijednost: 198.000 € 

TV MATERIJAL

Novinari: Claus Schenk – diplomirani biolog i novinar, radi od 1991. godine za TV kuću ZDF. Autor niza dokumentaraca i reportaža s naglaskom na prirodu, društvo, i znanost. Posebno se interesira za priloge o očuvanju okoliša i za portrete ljudi zaduženih za zanimljive projekte. Carmen Peter – radi od 1989. kao autorica i redateljica u TV kući ZDF, i 9 zadnjih godina u redakciji ZDF.umwelt. Studirala je germanistiku, a zanima se za nove teme, zanimljive ljude i projekte. Vjeruje da je očuvanje okoliša najvažnija tema današnjice i rado radi na reportažama koje predstavljaju poznata odredišta u jednom drugom svijetlu, izvan okvira standardne turističke ponude. 

Emisija drugog programa nacionalne televizije ZDF pod nazivom „ZDF.umwelt.unterwegs“ predstavlja Hrvatsku i to ne samo kao zemlju spektakularne obale i tisuću otoka nego u prvom redu kao zemlju jedinstvene i netaknute prirode. Emisija nas prvo vodi na posjet kroz jedinstveni prirodni fenomen, upisan na UNESCO listu- NP Plitvice, u sljedećim kadrovima posjećuje utočište za mlade medvjede u Kuterevu, Institut za zaštitu i istraživanje mora „Plavi svijet“ u Velom Lošinju, a završava s predstavljanjem obiteljskog obrta uzgoja ovaca/ tradicionalnog restorana na Cresu. 

Datum emitiranja: 21. srpnja 2008. 
Trajanje reportaže: 30 minuta 
Gledanost: 1,09 milijuna gledatelja 
Procijenjena vrijednost: 154.980 € 

TV MATERIJAL

Novinar: David Vehreschild - karijeru započinje 1992. godine kao praktikant na TV postaji VOX u redakciji Wolkenlos i razvija karijeru kao asistent režije na postaji ZDF i produkcijskoj kući Endemol. Nakon posla kao redatelj na VOX-u (emisije Wolkenlos i VOXTOURS), 1999. godine se osamostaljuje i osniva produkcijsku tvrtku. 

Emisija „ Wolkenlos“ TV postaje VOX u reportaži otkriva ljepote naše jadranske obale. Snimateljska ekipa je za potrebe ove emisije jedrilicom posjetila priobalne gradove Trogir, Primošten i Split, otoke Brač, Hvar i Korčulu kao i NP Kornati. Emisija prikazuje kadrove naše obale sa kristalno čistim morem, kulturnim znamenitostima, kao i kamenitu unutrašnjost sa bogatom gastronomskom ponudom. Preporuča Hrvatsku kao idealno odredište za obiteljski odmor zbog dobrog odnosa vrijednosti za novac i daje brojne korisne informacije o odredištima i mogućnostima za odmor. 

Datum emitiranja: 26. srpnja 2008 
Duljina reportaže: 30 minuta 
Gledanost: 0,36 milijuna gledatelja 
Procijenjena vrijednost: 85.008 €