Predstavništvo Slovenija

Predstavništvo Slovenija

PISANI MATERIJAL

Vesna Levičnik sudjelovala je u realizaciji priloga »Hrvaška« dnevnog lista Dnevnik gdje je pripremila uvodnik i PR članke o hrvatskim turističkim destinacijama, te zanimljivostima i informacijama o Hrvatskoj. Na početku spominje rekordan broj Slovenaca koji su 2007. godine otišli na odmor u Hrvatsku, čak deset posto više nego protekle godine. Piše o razvoju wellness turizma zbog kojeg Hrvatska postaje sve zanimljivija u pred i po sezonskom razdoblju, a tome pridonosi i ugodno mediteransko podneblje, autohtona gastronomija, te događanja kojih je i izvan sezone sve više.

Novinarka: Vesna Levičnik (Prve korake u novinarstvu napravila je prije deset godina u gospodarskoj redakciji dnevnog lista Dnevnik; prije sedam je godina za tjednik Hopla pokrivala ljubljansku društvenu i slovensku glazbenu scenu. Budući da u tom poslu više ne pronalazi izazov, prije dvije godine prihvatila je poziv da se priključi ekipi koja brine o Dnevnikovim prilozima).

Naklada: 203.000 primjeraka

Veličina reportaže: 38 stranica

Datum objave: 10. listopad 2007. godine

TV MATERIJAL

Reportaža o otoku Krku na Gorenjskoj televiziji nastala je kao rezultat studijskog putovanja za slovenske novinare u svibnju 2007. godine. Obuhvatila je turističke zanimljivosti svih posjećenih destinacija: Rudine, Dobrinj, Vrbnik, Baška, Jurandvor, Košljun, Malinska, Njivice, Omišalj.

Novinari: ekipa Gorenjske televizije (GTV Gorenjska televizija je lokalna slovenska televizija u regiji Gorenjska sa sjedištem u Kranju. Od svog nastanka emitira program 24 sata dnevno. U vlastitoj produkciji priprema 75% programa što Gorenjsku televiziju dovodi u sam vrh slovenske TV ponude. Program GTV - Gorenjske televizije je apolitičan, otvoren za svakog. U programu se prikazuju dnevna događanja, zanimljivosti lokalnog kraja i šire, doprinose na gospodarskom, znanstvenom, tehničkom, kulturnom, sportskom, glazbenom, likovnom i drugom području zanimljivom za gledatelje Gorenjske televizije.)

Vrijeme emitiranja: lipanj, srpanj i kolovoz 2007.

Trajanje reportaže: 20 minuta

Gledanost: 150.000 gledatelja