Predstavništvo SAD i Kanada

PISANI MATERIJAL

U nedjeljnom izdanju od 25. ožujka 2007. na naslovnici travel section, rubrika travel Europa 2007. objavljen je članak pod nazivom „Zagreb, The Continent's New Star". Na naslovnici rubrike Travel, velika je slika Zagreba u boji. Članak se sastoji od 3 velike stranice i popraćen je fotografijama u boji. Novinar oduševljenjem opisuje glavni grad Hrvatske, kulturnu ponudu grada, Muzej Mimaru, galerije, ljepotu zagrebačke arhitekture te posebno glavni trg Jelačić i tržnicu Dolac.

Novinar: Robert Cross (stalni novinar Chicago Tribuna, dnevnih novina Chicaga, jednih od vodećih, uz New York Times, dnevnika u Americi. Radi 14 godina kao travel writer u nedjeljnoj travel sekciji Chicago Tribuna, a piše i za ostale vodeće travel magazine Amerike (Conde Nast Traveler, Travel+Leisure). Njegove reportaže o destinacijama širom svijeta redovito se objavljuju i čitaju ih milioni Amerikanaca)

Naklada: 940.620 primjeraka

Veličina reportaže: 3 stranice

Datum objave: 25. ožujka 2007. godine

TV MATERIJAL

TV reportaža u trajanju od 26 minuta „Borderland" na Nacional geographicu prikazuje Hrvatsku kao zemlju na granici Europe i Balkana, Jadranskog mora i kontinenta, pa se zato reportaža i zove „Borderland".

Autorov cilj bio je proputovati kajakom cijelu obalu i obići 1.185 otoka Jadrana. Počevši rijekom Koranom i Zrmanjom, obišao je otoke od Zadra do Dubrovnika. Više od 400 milja g. Bowermaster je sa svojom ekipom , putovao kajakom, snimao lokalne ljude, ribare, proputovao otocima te se zaustavio u Dubrovniku

Novinar: Jon Bowermaster (Jon Bowermaster je novinar National Geographic-a, magazina National geographic traveler, NG Adventure, Island magazina kao i mnogih drugih publikacija koje pišu o pustolovnom turizmu. Njegove reportaže su objavljivane na PBS (public broadcasting service) kanalu, National Geographic Channel i Discovery Channel.

Bio je gost na našim press putovanjima, te napisao nekoliko ključnih reportaža o Hrvatskoj u vodećim travel magazinima)

Vrijeme emitiranja: 35 puta tijekom 2007. godine

Duljina reportaže: 26 minuta

Gledanost: višemilijunska gledanost