Predstavništvo Njemačka

PISANI MATERIJAL

Članak u časopisu za žene Petra pod naslovom „Europas neuer Beachclub" na pet stranica predstavlja nova trend odredišta na jugu Hrvatske. Autorica teksta odlazi u Dalmaciju koju je u mladosti posjetila i otkriva novu trendy scenu: kafiće, koktail barove i designer shopove. Autorica prenosi atmosferu punu kontrasta koji čine Srednju Dalmaciju jedinstvenom. Slike koje prate tekst svojim razigranim bojama i motivima dodatno prenose tu atmosferu pridonoseći vrijednosti samog teksta.

Novinarka: Silke Bender (Silke Bender radi kao slobodna novinarka u Berlinu od 2002. i autorica je mnogobrojnih reportaža u poznatijim novinama, časopisima i revijama za žene kao što su Women, Glamour, Max, H.O.M.E., Amica, Sonntagszeitung i naravno Petra. Po struci je magistar povijesti umjetnosti, publicistike i francuskog jezika)

Naklada: 324.412 primjeraka

Veličina reportaže: 5 stranica

Datum objave: listopad 2007. godine

Monotematsko izdanje časopisa ADAC Reisemagazin pod naslovom „Kroatien-Die Stars der Adria" (Hrvatska - Zvijezde Jadrana) opisuje raznolikosti Hrvatske. Fotografije na prvim stranicama časopisa pokazuju najljepše strane Hrvatske. Članci detaljno opisuju kulturne znamenitosti Dubrovnika, dinamiku Zagreba, najljepše od tisuću otoka, najbolje plaže i kampove. Zadnje stranice časopisa sadrže detaljne informacije, turističku kartu i mnogobrojne preporuke za restorane, hotele te time nude čitateljima sve potrebne informacije za pripremu nezaboravnog odmora u Lijepoj našoj.

Novinar: Joachim Negwer (Joachim Negwer radi kao glavni urednik redakcije ADAC u Hamburgu te je odgovoran za izdanja ADAC Reisemagazin, ADAC Autro-Test Magazin i Extra Ski časopis. Izućeni je fotograf, a novinarsku karijeru je započeo kao volonter u Tageszeitung, 16 godina je radio za Sonntag Aktuell na različitim pozicijama: kao reporter, redaktor i kasnije glavni urednik redakcije za putovanja. U ADAC na poziciju glavnog urednika dolazi 1997. godine)

Nakalda: 151.005 primjeraka

Veličina reportaže: 196 stranica

Datum objave: svibanj/lipanj 2007. godine

TV MATERIJAL

Ciklus emisija „service:reisen" TV postaje Hessischer Rundfunk koje svakog utorka u 18:50 sati predstavlja zanimljivu regiju ili temu u reportaži pod naslovom „Istrien - Urlaub am Meer" vodi na put kroz Istru prikazujući njenu predivnu obalu s kristalno plavim morem, kulturnim znamenitostima, gradove Rovinj, Pulu i Poreč i s bogatom gastronomskom ponudom i mnogobrojnim vinskim cestama.

Novinar: Lutz Weber (Lutz Weber rođen u istočnom dijelu Njemačke dolazi 1965. u Frankfurt na studij te odrađuje praksu u tv postaji Hessenschau što će mu kasnije poslužiti kao podloga za rad kao slobodnom suradniku za Hessischer Rundfunk na kojoj je funkciji ostao do danas.)

Vrijeme emitiranja: 3. travnja 2007. godine

Duljina reportaže: 25 minuta

Gledanost: 250.000-400.000 gledatelja

Emisija „Wunderschönes Kroatien" postaje Westdeutscher Rundfunk počinje sa raftingom na rijeci Cetini i razgledavanjem NP Plitvice te završava posjetom NP Krka prikazujući tako Hrvatsku kao zemlju očuvanog prirodnog naslijeđa koja se najbolje mogu doživjeti kroz aktivni odmor. Osim izleta u prirodu emisija vodi gledatelje u Split. Emisija dalje nastavlja biciklističkim rutama po Braču, a kroz kadrove ronjenja predstavlja bogato podmorje otoka Šolte te nastavlja prema Trogiru. 

Novinar: Ralf Gierkes (Ralf Gierkes po završetku studija Germanistike i politologije u Aachenu radi kao slobodni autor za dnevene novine „Aachener Nachrichten", te prelazi na radio te radi kao freelancer za WDR Radio. Nekoliko godina radi kao radijski voditelj u WDR i autor je tv magazina „Aktuelle Stunde". 2004. godine počinje s radom kao autor i režiser ciklusa emisija „Wünscherschön..." za WDR televiziju, u suradnji s poznatom voditeljicom Taminom Kallert snima u Južno Afričkoj Republici, Egiptu, Floridi itd. Emisija „Wünscherschönes Kroatien" je jedna od emisija tog ciklusa)

Vrijeme emitiranja: 17. lipnja 200. godine

Duljina reportaže: 90 minuta

Gledanost: oko 1.000.000 gledatelja