Predstavništvo Nizozemska

PISANI METRIJAL

Specijalizirani dvomjesečnik "REISGIDS" nizozemskog saveza potrošača, izdavača Consumentengids objavio je u 2. i 6. broju reportaže u nakladi od 30.000 primjeraka na 6 stranica pod nazivom:

1. Eilandhoppen op z'n Kroatisch Bureau (Od otoka do otoka na hrvatski način)

2. Historische stadjes en populaire badplatsen (Povijesni gradovi i popularna kupališta)

U prvom članku opisuje se Zadar i zadarski arhipelag (Dugi otok, Ugljan, Pašman, Pag, Silba, Kornati). Autor je posjetio brojne hotele i restorane te dao njihovu ocjenu.

U drugom članku autor je proputovao dio obale između Trogira i Dubrovnika, s posebnim osvrtom na male obiteljske hotele.

Novinar: Kees Verplanke (Kees Verplanke studirao je turizam, a potom i geografiju te više od 25 godina proveo kao novinar putujući, izvještavajući i pišući za Reisgide. U zadnjih nekoliko godina piše i kao freelancer novinar za još nekoliko turističkih časopisa. Pasionirani je maratonac, a želja za putovanjima i istraživanjima još je u njemu jaka)

Naklada: 30.000 primjeraka

Veličina reportaže: 6 stranica

Datum objave: ožujak 2007. godine

TV MATERIJAL

Prilog o Hrvatskoj u sklopu serijala MEMORIES prikazan je na Prvom nizozemskom nacionalnom TV programu 10. rujna 2007. u trajanju od 49,5 minuta, u sklopu emisije Memories - Tour de l'amour. Program Memories se prikazuje gotovo 10 godina i vrlo je popularan u Nizozemskoj. U njemu se ljudi koji su izgubili kontakt ponovo susreću i pričaju svoju priču o prošlosti i sadašnjosti. U serijalu Tour de l'amour Nizozemci se vraćaju u zemlju u kojoj su se nekada zaljubili. Tako se u emisiji o Hrvatskoj troje turista susreću sa svojim nekadašnjim ljubavima koje su upoznali tijekom odmora u Hrvatskoj, a s kojima su nakon određenog vremena ipak izgubili kontakt. Tijekom emisije oni pričaju, obnavljaju uspomene, gledaju stare fotografije i slušaju glazbu iz tog vremena. Sve se odvija u prelijepim dalmatinskim krajolicima.

Novinar: Edwin Jeeninga (Od malih nogu zanimaju ga avanturizam, putovanja te povijest i kultura raznih zemalja širom svijeta. Studirao je novinarstvo u Utrechtu a nakon odsluženja vojnog roka počinje raditi za KRO, javnu televizijsku mrežu. Već nekoliko godina radi reportaže za emisiju Memories.)

Vrijeme emitiranja: 10. rujna 2007. godine

Gledanost: 1.623.000 gledatelja