Predstavništvo Francuska

PISANI MATERIJAL

Tijekom 2007. godine u časopisu Figaro Magazine u turističkoj rubrici izlazili su članci i reportaže o Hrvatskoj, od kojih posebno izdvajamo članak o Istri „Istrie, l'autre Croatie" objavljen 24. ožujka 2007. godine na 7 strana te reportažu o Braču „Brac, l'ille marqué d'une pierre blanche" objavljenu na 8 strana 4. kolovoza 2007. godine.

Novinarka: Anne-Marie Grué ( novinarstvom se bavi već 25 godina, svoju karijeru u Figaro Magazine započinje 1983. godine kao freelance novinar te 2002. godine postaje glavna urednica na kojoj poziciji je ostala do danas)

Naklada: 447.878 primjeraka

TV MATERIJAL

Reportaže o Hrvatskoj u emisiji „Le Droit de Savoir" na prvom programu Francuske Nacionalne Televizije TF1 sastojale su se od mini programa o Hvaru i Poreču. Ove reportaže bile su jedne od najgledanijih programa te godine. S gledanošću od 4 milijuna Hrvatska je prezentirana širokom krugu ljudi.

Novinar: Luc Laboz (Luc Laboz bavi se novinarstvom već 19 godina. Karijeru je započeo na radiju i osnovao jedan od najpoznatijih TV programa u Francuskoj „Capital". 2003. godine osniva svoju press agenciju koja producira program „Le Droit de Savoir")

Vrijeme emitiranja: 11. rujna 2007. godine

Dužina reportaže: 25 minuta

Gledanost: 4 milijuna gledatelja